Заместникът на Митрофанова си тръгвал с благодарност към българите

Ангел Марковски 03 юли 2022 в 15:49 4816 5

Филип Воскресенски

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Филип Воскресенски, който е най-високопоставеният руски дипломат сред експулсираните

Филип Воскресенски, който е най-високопоставеният руски дипломат сред експулсираните, заяви на летище София, че заминава с благодарност към България и българите, които “ни подкрепиха за времето, в което работихме. Това са хората, с които общуваме дълги години”. 

Воскресенски е с ранг пълномощен министър на Руската федерация и е втори по чин след посланик Елеонора Митрофанова. 

По думите на Воскресенски от страната ни днес заминават 70 руски граждани със семейства си или общо над 180 души.

Нито един от тези, които бяха експулсирани, не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави. Тези действия по експулсиране са незаконни и без основание, каза Воскресенски. Той посочи, че сред заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София.

Воскресенски трябваше да бъде екстрадиран още през април, като нотата за това беше връчена на посланик Митрофанова още на 1 април. Според съобщение на прокуратурата от същия ден има доказателства, че Возкресенски е събирал разузнавателна информация. После е направен компромис за да могат децата му да завършат учебната година. 

А въпросът дали мисията в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерацията, посочи още Воскресенски.

Кой е най-високопоставеният руски дипломат, когото България изгони, и защо смени фамилията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

5

Човека

04.07 2022 в 01:55

Какво ги питате тия бе. БНТ отишли да ги интервюират. Какво унижение. Един с тениска на путин и бнт го пита какво мисли. Питахте ли ги дали одобряват войната на диктатора си? Работели за България. Повръщам.

-480

3

Октим

03.07 2022 в 18:31

Тези, които ги подкрепяха са толкова “умни“, че няма да разберат благодарността. Виж, ако беше казал нещо започващо и свършващо с мууу, беее и грух-грух-грух можеше и да намери някакво разбиране ....

1900

2

rincewind

03.07 2022 в 16:30

нагъл мужик

12073

1

IvanofRumen

03.07 2022 в 16:25

Кой в България ви подкрепяше рашистки путенист и окупатор? Подкрепят ви копейките на заплата към посолството на фашистката федерация.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки