Заков: Посланието е ясно, нулева толерантност към корупцията

Ангел Марковски 08 юни 2022 в 16:56 2835 2

Снимка БТА/Владимир Шоков

Посланието от пресконференцията е много ясно, нулева толерантност към корупцията. Това каза министърът на отбраната Драгомир Заков за съобщението на премиера Кирил Петков, че се върви към правителство на малцинството и ПП заради излизането на партията на Слави Трифонов от коалицията. "Много ясно беше посочено какви са целите на актуализацията на този бюджет. Само ще отбележа, че армията се нуждае също от няколко милиарда, в най-кратки срокове. Никой от МО не си позволи да поиска няколко милиарда за тази актуализация на бюджета, въпреки, че е насочена към най-уязвимите групи в българското общество", каза Заков. Той добави, че е поискал, повишаване на възнагражденията на военослужещите с най-ниски заплати.

"Така че 3 млрд. лева за пътища не е тема за тази актуализация. Да, пътищата имат проблеми, всички пътуваме по тях, но това не може да става за сметка на социалния статус на българските граждани и тази инфлация", така коментира министър Заков.

"Министерство на отбраната няма нищо общо с Консолидационната компания, нито с Кинтекс", нито с българските производители на оръжие. Аз доколкото знам, нямаме износ към Украйна. Дали има пренасочване на българско оръжие към Украйна, няма как да установим. Това, което на мен ми направи изключително лошо впечатление, че бивши високопоставени служители на фирми като "Кинтекс" си позволяват да изнасят в публичното пространство подобна информация, тук не коментирам дали са истина или не, смятам, че е недопостимо подобна информация да циркулира из медиите", коментира Заков изнесената по-рано информация от бивш шеф на Кинтекс за изнесено оръжие към Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови