Захариева: Има покана към Путин да дойде у нас, отговор няма

OFFNews 18 януари 2019 в 10:31 2662 0

Покана към Владимир Путин да посети България е отправена и от българския президент, и от българския премиер. Няма обаче уточнена дата. 

Това обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по бТВ. Тя подчерта, че договорката между Путин и Александър Вучич "Труски поток" да мине през Сърбия е добра новина за нас. Правим всичко възможно втората тръба да мине през България, Сърбия и Унгария, каза Захариева. 

По темата Брекзит тя коментира, че броят на изборните секции за българите във Великобритания за предстоящите евроизбори ще бъде по-малък, отколкото досега, ако споразумението за сделката с ЕС се провали. По думите ѝ нищо друго не би трябвало да се промени за нашите сънародници там. 

Захариева увери, че страната ни е подготвена за Брекзит без сделка, но уточни, че "никой не може да каже какви ще са последиците при такава ситуация". Според външния министър всички български граждани, които живеят във Великобритания към момента на настъпване на Брекзит, ще могат бързо да получат статут за постоянно пребиваване. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови