'Заедно' сега е ключовата дума за социалистите

OFFNews Последна промяна на 27 май 2021 в 09:06 489 0

Заедно е ключовата дума, която сега всеки социалист трябва да приеме за своя. Заедно за по-добър резултат. Изявих своята позиция в легитимните органи на партията, след което продължихме работа съвместно и заедно. Ние сме един отбор, работим като един отбор, всеки има своята роля. Моята роля като водач на листата в Русе е изключително отговорна и аз няма да пестя никакво усилие да я изпълня. 

Това заяви водачът на листата на коалиция "БСП за България" в Русе Крум Зарков по бТВ. 

Изключително голяма чест и отговорност е да бъдеш член на Изпълнителното бюро на БСП, но нищо не пречи да работиш със същата чест и отговорност и без да бъдеш. Ние сме членове на БСП и това е много по-важно. Като такива, заедно тръгваме за по-добър резултат. Това не е важно само за нас, важно е за общото развитие на политическата ситуация в България, която, съгласете се, не е лека." Това заяви в сутрешния блок на БТВ водачът на листата на коалиция "БСП за България" в Русе Крум Зарков. Социалистът коментира, че промените както в Изпълнителното бюро, така и при водачите на листи, са били обусловени от изборния резултат на левицата: "БСП не може, не бива и няма да се задоволи с третото място". 

Той подчерта, че цялото внимание, което се отделя на тези въпроси от една страна е добър знак, защото показва колко важна е БСП, но според Зарков това не трябва да замъглява големите въпроси - общонационални, политически, свързани с бъдещето на България и нейната нация. Зарков смята, че част от решенията на тези въпроси се намират именно в БСП.

"БСП единствената партия, която може да съчетае искреното желание за промяна на голяма част от обществото със стабилност и предвидимост в начина, по който тя се превежда. Това е огромна отговорност и нямаме право да поставяме лични крамоли пред тази цел", категоричен бе той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови