За пет дни на "Ечемишка" е свършена работа за пет години, каза Герджиков

Движението през тунела беше възстановено, след подмяна на всички осветителни тела

OFFNews 13 февруари 2017 в 16:05 9771 2

За пет дни на

Движението през тунела "Ечемишка" и по участъка от пътен възел "Витинска река" до пътен възел "Правец" по магистрала "Хемус" беше пуснато днес. На пускането на тунела в експлоатация днес присъства служебният премиер Огнян Герджиков. 

„За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години”, каза той пред журналисти, като се зарече да покани всички строители, които работили денонощно, за да им изрази лично своята благодарност. 

„Възложил съм анализ на риска до 15 февруари с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването им”, съобщи министърът на регионалното развитие Спас Попниколов.

Тунел „Ечемишка” беше затворен след трагичен инцидент на 5 февруари. Специална експертна комисия, назначена от АПИ, предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност. При 24-часов режим на работа беше демонтирана старата осветителна конструкция като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела. За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови