Вучков: Подадох оставка заради противоречие с Борисов

Ивайло Анев 11 март 2015 в 11:20 3945 2

Министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков

"Моята оставка беше породена от противоречие с Борисов по повод професионалната съдба на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, за съдбата на реформата, която предприемаме."

Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков от парламентарната трибуна по време на дебатите за рокадата във вътрешното министерство.

„Вълнуваше ме и въпросът, че г-н Лазаров не вдъхваше доверие в служителите. Оставката ми е личен, суверенен акт. Когато между мен и премиера има сянка на противоречие, нормално е да си подам оставката”, коментира Веселин Вучков.

Той изказа увереност, че ако се гласува номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър, реформите в МВР ще продължат и увери, че би ѝ помогнал с каквото може.

Вучков благодари на народните представители, подкрепили промените в Закона за МВР и на ГЕРБ, защото те са били основния инициатор.

Веселин Вучков подаде оставка на 4 март на заседание на Министерски съвет в знак на несъгласие със запазването на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР и на шефовете на ДАНС и ДАТО. Премиерът Борисов я прие веднага и обяви, че не позволявал да му въртят "номерца". На следващия ден изненадващо се появи в парламента и обяви, че иска оставките на Лазаров и Владимир Писанчев и номинира вицепремиерът Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!