ВСС осъди изявление на Радан Кънев, правил внушения за мафиотско влияние върху съдебната система

Offnews Последна промяна на 20 октомври 2014 в 16:23 5540 20

Радан Кънев

Висшият съдебен съвет (ВСС) излезе с декларация, с която осъжда остро изявлението на лидера на ДСБ Радан Кънев за това, че трябва „да бъде ИЗКЪРТЕНО мафиотското влияние от Висшия съдебен съвет и Прокуратурата в Република България“.

Изявлението на Кънев е направено в предаването „Панорама“ с водещ Бойко Василев в петък и е по повод съдебната реформа.

"Подобни безотговорни нападки и обвинения поставят под съмнение не само независимостта, но и легитимността на съдебната власт, чийто висш ръководен орган е Висшия съдебен съвет.

Обвинявайки Висшия съдебен съвет и Прокуратурата на Република България, като част от съдебната система, в „мафиотско влияние”, на практика се заявява, че България не е демократична и правова държава, която се управлява според Конституцията и законите на страната.

Недопустимо е представител на политическа партия, която ще участва в работата на Народното събрание и ще определя основните политики в дейността на държавата през следващия парламентарен мандат, да отправя подобни коментари и обвинения.

Висшият съдебен съвет е легитимно избран орган, който работи и ще продължава да работи за реална съдебна реформа и отстояване върховенството на закона", се казва в позицията на ВСС.

Според "Правен свят" декларацията е изготвена днес на спешно заседание на Съвета, нещо което рядко се случва в практиката му. Изданието припомня, че съдиите все още чакат позицията на ВСС по повод разпространените злонамерени слухове, по адрес на съдия Димитрина Ангелова от Софийския градски съд на базата на "анонимни източници от прокуратурата" и тяхното използване от прокуратурата, за да поиска отвод на съдията по едно от делата срещу Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.10 2014 в 17:48

с подобни прояви, пазителите на статуквото излизат на светло. Нека!

21.10 2014 в 00:52

ХАХАХА тия от НисшСС дори му дават и акъл!? А допустимо ли е всички да знаем КОЙ е КОЙ и те да ни управляват и днес и то насила с купен вот и подигравателно?

"Недопустимо е представител на политическа партия, която ще участва в работата на Народното събрание и ще определя основните политики в дейността на държавата през следващия парламентарен мандат, да отправя подобни коментари и обвинения."

21.10 2014 в 00:46

Днес, снощи и т.н. по много медии явно наплашени медийните магнати от кръга Пеевски са наредили да се пише яростно срещу Радан Кънев, но това само показва, че е на прав път. Ами то ЕК също има доклад, Радан не си го съчинява сам както вие във вашите жълти медии. От коментарите виждам, че не всичко са овчи мозъци.

21.10 2014 в 00:41

Определено ВСС е мафиотско образование. То не бяха тефтерчета, то не бяха раздавани не законни парцели по морето, предварително договорени избори и какво ли не. ЕС хиляди пъти, разбира се в по-мека форма ги определи като такива и какво реват още. Първото нещо, което трябва да се направи е да ги разформироват и разследват един по един - приходи, разходи, имущество, вкл. и на роднини. ТЕЗИ ХОРА така и не разбраха, че обикновените хора им плащат големите заплати, тия дето едвам си плащат парното и тока и са длъжни да служат точно на тях, а не на олигарсите и мафиотските образования.Уви, не стават за нищо, затова метла.

21.10 2014 в 00:35

Е то остава ВСС да си признаят сами :D Цяла България знае и го виждаме с факти, а някои си въобразяват, че Кънев не е прав!? Ясно е че не желаят адекватни реформи в правосъдието иначе нямаше само по Радан да се плюе отвсякъде всеки ден. Стискам му палци да издържи на натиска - вижда се, че е може би единственият политик имащ воля за целенасочена промяна на порочните схеми. Мафията няма да се предаде сама, тя се е вплела навсякъде, а резултатите се виждат всеки ден. Успех Радане милиони българи разчитат на теб, но много от тях още не са го осъзнали и чакат първо резултати!!!

20.10 2014 в 23:07

Тези от ВСС срам нямат обаче, вместо да се спотайват и да се надяват реформата в системата да им се размине, излизат с декларации.Та кое от нещата, които казва Радан Кънев не е вярно!?
Не е ли вярно, че са продажни отрепки под контрола на мафията?!?
Не е ли вярнои това, че съдебната система всъщност не е независима, както трябва да бъде съгласно конституцията!?
За съжаление Радан май е единственият настояващ за съдебна реформа и затова не вярвам това да се случи...

20.10 2014 в 22:41

Съдебната система си е мафиотска структура, отдавна се продават за пари. Помните ли Красьо черния? Правова държава и съдебна система аз не виждам!

20.10 2014 в 21:03

Ако ГЕРБ не направи по бърз и решителен начин реформи в съдебната система и здравеопазването и не стартира действия по злободневни проблеми,които ни препоръча ЕС(в това число действия за енергийна независимост от путя),при очертаващите се "служебни"негативи ,свързани с финансовото състояние (В частност КТБ),ще отиде в небитието!За това се басирам !Бойко наистина ще се опита да стане президент,а партията ще остави "с много болка и надежда" на младите...А зад така бързата декларация на ВСС просто стои предупреждение от Мафията до предстоящото правителство да не се заема с тях,защото КГБ и ДС пак ще кажат на народеца,че токът и парното...такова....

20.10 2014 в 20:21

Тия олигофрени не могат ли да разберат, че това което Радан е казал е това което хората мислят!