Всички "за" продажбата на земя на чужденци да се отложи, ДПС: Категорично не

OFFNews 19 юли 2017 в 11:49 7529 1

Корнелия Нинова е убедила всички парламентарни групи - ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, без ДПС - да се отложи законопроектът на правителството за отпадане на ограниченията за продажба на земеделска земя на чужденци.

Това съобщи в парламента самата Нинова. Тя е поискала законът да бъде отложен поне с два месеца - за сесията на депутатите наесен. А през това с темата да се ангажират и българските евродепутати от всички политически сили, да се проведат разговори в Европейската комисия, заради която се налага промяната.

Нинова изтъкна, че има и други страни-членки на Европейския съюз, които са защитили позицията си и не допускат свободна търговия със земята си, като Унгария, Полша, Словакия и Словения, изреди ги Нинова.

От ДПС обаче са категорични, че няма как да не се спази подписания договор с Европейския съюз относно свободното движение на стоки и капитали. "Земеделската земя трябва да се продава свободно", категоричен бе депутатът от ДПС и бивш зам.-министър на земеделието Бюрхан Абазов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

19.07 2017 в 13:43

Чужденците и сега свободно купуват неограничено количество земя. Ригистрират фирмичка с 2лв капитал. После следва отпуснат заем от чуждестранни ЮЛ, най-често от офшорни зони и купуване на корем. Заемите са обезпечени с фирмичката и земите. На един по-късен етап фирмичката в условията на постоянен отрицателен финансов резултат биват придобити по силата на условията на отпуснатите кредити, (които забележете, все още се водят "чуждестранни инвестиции" в България!) и до второ пришествие земята се отдава под наем на предприемачи, а рентите отиват за покриване на "загубите".
Тази пушилка е и безпредметна и цинична! Цирк запред обеднелите българи, които вече са си продали земите на такива фирмички. Я за операция, я за зъби, я да си платят кредитите или бързите заеми...
Това е реалността в България.