Волен поиска Борисов да докладва какво си е говорил с Кери и Столтенберг

Искат да ни вкарат във война, повтори Сидеров.

Нели Чолашка 28 януари 2015 в 09:59 15563 20

Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска изслушване на премиера Бойко Борисов, министъра на отбраната Николай Ненчев и министъра на външните работи Даниел Митов във връзка с трите посещения на високо равнище от последния месец.

"За броени дни у нас бяха държавният секретар на САЩ (Джон Кери), който не идва често, външният министър на Англия (Филип Хамънд), който пък изобщо не идва и ген. секът на НАТО (Йенс Столтенберг). Тези посещения бяха прикрити с дезинформация, медиите бяха отрязани от отразяване, което показва, че в България демокрацията не е на ниво", обяви Сидеров.

По думите му не е станало ясно защо точно идват тези господа и какви са били директивите на ген. секретар на НАТО.

Затова Сидеров настоява Борисов да се яви пред депутатите какво са си говорили със Столтенберг, когато му е показвал жълтите павета. 

"Жълтите павета не могат да бъдат единствената тема на разговор между генерален секретар на НАТО и премиер-министър на България", смята Сидеров.

По думите му данните сочат че България се готви да даде военна база на нос Шабла на НАТО. От "Атака" искат Народното събрание да се произнесе официално по този въпрос и да излезе с препоръка за недопускане на натовска база на българска територия.

Според националистът трите посещения на високо равнище са предизвикани от желанието България да бъде въвлечена във военни действия. Той разви тази тези и в декралация в петък.

Предложението му за изслушване на Борисов, Ненчев и Митов не беше одобрено от мнозинството.

Сидеров предупреди, че "Атака" започва подписка срещу база на НАТО у нас, защото българите били против.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!