Внесоха 9 законопроекта в НС, Демократична България предложи закриване на спецправосъдието

OFFNews 21 юли 2021 в 13:31 7939 0

Девет законопроекта внесоха депутатите още в първия работен ден на 46-ото Народно събрание, показва справка на сайта на парламента.  

От "Демократична България" са внесли промени в Закона за съдебната власт, които регламентират правила за работа на прокуратурата, а спецобвинението и спецсъдът се заличават. Работещите в тях магистрати трябва в срок от 1 месец да подадат до ВСС заявление, че искат да бъдат възстановени на местата, на които са работели преди назначаването си в специализираните съд и прокуратура. При недостиг на места ще се провежда процедура по подбор. 

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" са внесли законопроект за изменение на Закона за защита на лица, свързан с наказателното производство. В него много от свързаните с тези лица правомощия се прехвърлят от главния прокурор на министъра на правосъдието. 

От Изправи се БГ! Ние идваме! са внесли и промени на Закона за личната помощ, както и на Кодекса за социално осигуряване. 

От сайта на парламента става ясно и, че предстои да бъдат разгледани и Законът за семейните помощи за деца, за местните данъци и такси, както и на закона за семейните помощи за деца. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови