Внасяме 100 000 евро в Европейски фонд за демокрация

OFFNews 27 юли 2016 в 15:11 3221 6

Правителството прие решение за предоставяне на доброволна вноска в размер на 100 хил. евро на Европейския фонд за демокрация.

Вноската се осигурява от целевите средства за помощ за развитие и хуманитарна помощ от бюджета на Министерството на външните работи за 2016 г., съобщи правителствената пресслужба. 

Европейският фонд за демокрация е гъвкав инструмент, създаден за оказване на материална и експертна помощ на държавите и обществата в преход в държави от източното и южното измерение на Европейската политика за съседство, както и в съседни на тях държави.

България е сред страните основателки на Европейския фонд за демокрация и участва активно във формирането на политиката и вземането на решения на Фонда. Насърчаваните от фонда практики на добро управление, защита на правата на човека и изграждане на демократични институции допринасят за постигането на стабилност и сигурност и за изграждането на устойчиви общности в региона, посочват още оттам.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  25665

  4

  Victimized

  27.07 2016 в 15:54

  Това е все едно бездомните по центъра да основат фонд за подпомагане на бездомните по центъра , и да отделят пари от тези които взимат за да си ги разделят накрая .
  Абе , важното е да се въртят едни пари тука , все пак всичко е капитал в този прогнил свят , това , че от всичките организации които "подпомагат" бедността няма абсолютно никаква полза , няма реално значение .
  Ей го , начесания веднага почна да се чеше дето не го сърби , иска и той да си купи от това демокрацията , да я занесе утях да хапнат , ех да се ядеше поне , ами то само неприятен вече шум за ушите .

  14369

  2

  случайно прочетох

  27.07 2016 в 15:34

  Още едни пари за издръжка на лемури.Тия фонове, фондацийки, комисийки край нямат.....
   
  X

  Можеше ли да спасим убитата Силвия?