ВМРО за спирането на Истанбулската конвенция от КС: Победихме!

OFFNews 27 юли 2018 в 13:19 3963 0

Официалното спиране на Истанбулската конвенция от КС е голяма победа за Патриотите от ВМРО, съобщиха от партията на Красимир Каракачанов. 

Още декември месец миналата година заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов предотврати гласуването на документа в Министерски съвет, което беше предвидено точно в навечерието на Рождество Христово. След сериозни противоречия, въпреки, че патриотите и част от министрите на мандатоносителя гласуваха „против“, в началото на годината спорната Конвенция стигна до парламента, припомнят от ВМРО. 

В текста им се казва още: 

Патриотите обаче бяхме категорични в искането си Истанбулската конвенция да бъде изтеглена и под наш натиск това стана факт. След консултации с водещи юристи, ние от ВМРО изказахме своите аргументи и обърнахме внимание, че при ратифицирането ѝ ще се наложат не само законодателни промени (в над 20 закона), но и на фундаментални текстове от Конституцията на Република България, чиято промяна може да направи само ВНС (като чл. 6 от КРБ). Изкарахме „на светло“ скандални моменти като въвеждането на джендър като понятие, легитимирането на транс и интерсексуалността като терминология, финансовите ангажименти, които държавата поема, легитимирайки документа, както и недопустимото въвеждане на джендър образование в детските градини и училищата.

С отрицателна позиция излезе и Българската православна църква, която е била толкова категорична последно през далечната 1943-та година, при спасяването на българските евреи. Битката на Патриотите от ВМРО се превърна и в обща битка на Обединени патриоти, а в последствие и на цялото българско общество.
През своята 125-годишна история ВМРО – БНД винаги е бранило българщината, ценностите и морала, дълбоко вкоренени в традициите и нравите на българския народ. Ето защо ние поведохме битката и срещу скандалната Истанбулска конвенция, която чрез своята философия директно „посяга“ на устоите на българското общество и поставя под съмнение бъдещето на децата ни.
Ето, че Патриотите от ВМРО спечелиха още една битка в името на Майка България! България над всичко!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови