ВМРО възраждало стара традиция с управленския триумвират

OFFNews 11 февруари 2022 в 18:20 1793 1

Идеята за тройно съпредседателство във ВМРО ще възроди стара традиция в организацията, обяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред бТВ.

В началото на февруари дългогодишният лидер на партията Красимир Каракачанов даде да се разбере, че няма да се кандидатира за следващ мандат и предложи на конгреса утре да бъдат избрани трима председатели. Той посочи самия Джамбазки за един от тях, заедно с шефа на ПГ на ВМРО в 44-ото Народно събрание Искрен Веселинов и бившия депутат Александър Сиди. Каракачанов настоява още за секретар да бъде подкрепен Юлиан Ангелов, който пред последните 10 г. работеше за предизборната кампания на партията.

"Това е стара традиция и тя се е прилагала винаги, когато трябва да се привлекат усилията на повече хора, за да се възстанови доверието. ВМРО не е толкова демократична като „Демократична България“, за да има един кандидат, който да бъде избран. При нас ще има разговор и ще има избор. Има 6–7 кандидатури за председател", отбеляза Джамбазки.

Обяснението му на въпроса защо ВМРО е извън парламента е, че са избрали националния интерес пред лично партийния.

Според него, ако организацията е излязла от коалицията по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов, сега резултатът на партията щеше да е различен.

"ВМРО стоя в правителството заради темата „Македония", каза Джамбазки

Той коментира, че на премиера Кирил Петков е поставена задача да ликвидира всяка тема, която е свързана с историческото наследство на България в Македония, да изолира историческата комисия и да остави цялата антибългарска пропаганда в Скопие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

1

DARTH VADER

12.02 2022 в 02:07

ЕДНО ОТ НАЙ-ЧЕНГЕДЖИЙСКИТЕ СБОРИЩА Е ТАЗИ Т.Н. ПАРТИЯ
СПУКАХА СЕ 7-8 Г ДА ПРОДАВАТ БГ ПАСПОРТИ...ПАТРИОТИТЕ-)))
ДОБРАТА НОВИНА Е,ЧЕ ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ГО ВИЖДАТ САМО ОТВЪН...И ЩЕ ЧАКАТ КОГА ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ С "НОВИТЕ ВОЕВОДИ" НА КОЦЕТО ШИЗОФРЕНИКА
 
X

Подкастът на OFFNews