ВМРО преговарят с ГЕРБ и НФСБ за общо явяване

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2021 в 17:13 3387 0

Ангел Джамбазки

Водят се разговори с няколко политически формации за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори - сред тях е и ГЕРБ. Това съобщи пред БНР Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат. 

"Разговорът ни с НФСБ е най-близък и най-важен, защото с тях сме работили добре и имаме добри резултати", уточни Джамбазки. Той добави, че разговори се водят и с формацията на Петър Москов КОД.

Според Джамбазки винаги преди избори се говори за съмнения за манипулации на вота и винаги след изборите това е оправдание за загубилите, но и много неща могат да се направят по отношение на прозрачността на вота. "Предлагали сме много пъти да се направи професионална изборна администрация, но това не се прави. Другото, което трябва да се направи, са преброителни центрове, в които да се броят публично бюлетините, да се отчитат и да остават там", каза той. 

"Протестът на "Атака" е буря в чаша вода", каза Джамбазки за днешния протест на "Атака" заради заличаването им от "Обединени патриоти". Решението беше прието от ЦИК след заявление от Красимир Каракачанов.

Според него не е имало как да попитат "Атака" преди да предприемат тази промяна, тъй като не са могли да ги открият.

"Те търсят някакво внимание и искат нещо - действията на лидера им (Волен Сидеров - б.р.) са като по учебник", коментира зам.-председателят на ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови