ВМРО предлага химическа кастрация като наказание за изнасилване и педофилия

OFFNews 18 август 2019 в 10:30 4905 4

ВМРО предлага да се въведе химическа кастрация като наказание при изнасилване и педофилия.

Това се казва в позиция на партия след случая с изнасилено и убито дете в Сотиря.

Случаят с жестокото изнасилване и последвало убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря не бива да остане просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления извършени от маргинални субекти. Това е симптом за сериозността на проблема, за който ние от ВМРО говорим от години, посочват от партията.

Преди Кристин има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства, допълват оттам и изреждат: 

- Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

- Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от циганин, който сключи споразумение с прокуратурата;

- 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

- Изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

- Бившият учител по музика в Казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13 годишната си дъщеря и т.н и т.н.

"Да не пропускаме десетките известни случаи на възрастни жени, с които неведнъж са се гаврили подобни изверги, както и изнасилванията на момчета, последното от които беше в квартал „Секирово” на Раковски. Там непълнолетни цигани се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно момче. Нечовешки акт, ненормално и подчертаващо сериозността и мащабите на проблема деяние, свързано с несоциализираните маси от обществото. А всъщност това съвсем не са всички безчинства, побоища, размирици и убийства, които скандализираха България последните месеци", допълват от ВМРО.

Оттам настояват да отпадне съкратеното съдебно следствие, с което се намаляват присъдите с до 1/3, особено при подобни тежки престъпления, защото "това само води до регресия при престъпниците, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват пак".

"Категорични сме, че институтът на неизбежната отбрана също трябва да бъде разширен и внедрен в наказателната юриспруденция максимално бързо и отваряме за дебат въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави", посочват още от ВМРО. 

От партията искат още да се повдигне отново въпросът за правомощията на органите на реда, защото според тях полицаите и военнослужещите трябва да имат самочувствието, че са защитени от държавата и гражданите при изпълнението на служебните си задължения.

"С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя. Тук идва и мястото на Концепцията на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси. Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие. Няма място за повече политиканстване и „тупане на топката“ по тези въпроси. Ние от ВМРО ще отстояваме докрай своите позиции", се казва още в позицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

4

Хайде първо една лустрация на агентите на ДС, пък после може и кастрация.

16193

3

SC

18.08 2019 в 11:29

Против! Само физическа кастрация! Много по-ефективна е.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

18.08 2019 в 10:55

УЖ патриотите..
А за това - "Сравниха ни със Сомалия - българският морски флаг изпадна от всички списъци на Парижкия меморандум"
Барем думичка га ша обадите??