ВМРО изрази подкрепа за МВР при действията им на границата

OFFNews 16 октомври 2015 в 10:31 2482 5

Българските гранични власти трябва да действат без компромиси, когато отбраняват страната ни и европейската граница. ВМРО призовава за солидарност с полицията и униформените служители, които охраняват страната ни, пишат "войводите" в съобщение до медиите. 

Българското общество трябва да подкрепи служителите на МВР, а не да им се внушава вина, е позицията на ВМРО. Партията изразява пълна солидарност с момчетата, командировани по границата и разделени от семействата си, за да бранят Отечеството.

Няма по-ценно от човешкия живот, но по целия свят неподчинението на полицейските разпореждания означава риск за живота и това е избор, който всеки сам взема, напомня ВМРО.

Поводът за реакцията на партията е случаят със застрелян афганистански имигрант край Средец. Случаят е първи по рода . Според патриотите причината за случилото се е неадекватна европейска политика, наложена от Брюксел, която насърчава имигрантите.

От години ВМРО предупреждава за опасностите от нелегалната имиграция, която често се крие зад бежанските проблеми. Именно по инициатива на патриотите бяха приети и законови поправки, които да ускорят довършването на оградата по българо-турската граница.

На среща с министър-председателя и министрите на вътрешните работи и на отбраната ВМРО е призовавала за реално изпращане на армейски части, а за момента се наблюдава само имитация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови