Вместо по-високи пенсии стихове в парламента: "Партията нагла, арогантна и особено крадлива"

ГЕРБ предложи на БСП да върне откраднатото, за да се повишат пенсиите

OFFNews 14 юни 2017 в 15:54 8185 4

Спас Гърневски

Предложението на БСП да бъдат преизчислени всички пенсии на база средния осигурителен доход за 2013 г. чрез промени в Кодекса за социално осигуряване провокира нов скандал в парламента. 

По време на дебата социалистите бяха нападнати от ГЕРБ и Патриотите. 

Предложението да бъдат преизчислени пенсиите защити лидерът на БСП Корнелия Нинова: "БСП е последователна в политиката за преизчисляване на пенсиите, правили сме го през 2008 г., това е и наше предизборно обещание. 1.3 милиона пенсионери или 60% от всички пенсионери в България са с пенсии под границата на бедност", каза тя. 

Юлиан Ангелов от Обединени патриоти обвини БСП в популизъм, тъй като в миналия парламент не са подкрепили увеличаване на минималната пенсия на 300 лв., а сега предлагат преизчисляване. "Крадете идеите на Обединени патриоти", каза Александров. 

ГЕРБ в лицето на депутата Спас Гърневски реагира още по-остро със стихове: "Наглост. Арогантност и популизъм".

Гърневски обясни, че БСП не са предложили откъде да дойде увеличението на пенсиите, но бързо намери начин как да се случи това и започна да рецитира свой стих, посветен на БСП: "Аз ще предложа – мобилизирайте бившата червена номенклатура да върне заграбеното от българския народ и пенсиите ще скочат двойно":  

"Партията вее демагогски знамената, че е честна, социална, справедлива,

но поразровиш ли и ти делата, ще видиш,

че е нагла, арогантна и особено крадлива". 

Депутатът от БСП Манол Генов отговори от трибуната, че не е на "литературна вечеринка" и обясни: "Хората нямат пари да се качат на автобуса, за лекарства, да си купят дърва и тази част на залата ги унищожава (сочейки ГЕРБ). 

След тези думи заседанието на парламента за днес приключи без предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите да бъде гласувано. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11962

2

Мюнхен

14.06 2017 в 17:22

Разбираемо е да го каже някой читав човек,но този съмнителен филибелийски тип....Колко партии обиколи,колко господари обслужи,на #кой ли не целува ръцете,а и други части.Навремето възпявал партията-майка,после станал "седесар",после монархист,после при Ване от с.Драгалевци,Софийско,при когото,между другото,орязоха пенсиите,после се прехвърли при новите си господари.Намерили му работа-"народен представител",иначе трябва да се връща във Филибето да продава домати и краставици на "Четвъртък-пазар".

63994

1

Red or Dead

14.06 2017 в 17:21

Ето това е ГЕРБЕРИСТАН...спаска
СИНЯТА КРАДЛИВКА вместо да е с доживотна,стана радетелка за герберастия...маминциту ви....

 
X

Да помогнем на украинските деца!