Властта тушира напрежението с още 10% увеличение на бюджетните заплати

ГЕРБ и ОП спират командировките в чужбина, за да осигурят кворум в парламента

OFFNews 19 февруари 2019 в 11:33 7115 3

Днешният коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти реши да тушира острите критики около промените в изборните правила с обещание да вдигне доходите за всички на държавна работа. 

Новината бе обявена от втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В края на т. г. се очаква да имаме един от най-високите икономически растежи в ЕС. Така че от догодина доходите в бюджетната сфера ще бъдат увеличени с още 10%. Управленската програма се изпълнява", каза той.

Цветанов обясни и какво са се разбрали коалиционните партньори за осигуряването на кворум в парламента, след като БСП обяви, че няма да влиза на заседанията. Това ще стане с орязване на командировките в чужбина на депутатите от управляващото мнозинство.

"Ще има ограничаване на народните представители в дейност извън им извън България - посещенията по линия на ОССЕ, ПАСЕ. Сега ще трябва да я ограничим, за да осигурим кворум", каза лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов уточни, че праговете за преференциите за преподреждане на листите, ще се запазят в досегашния си вид и категорично отрече, че партията му е в задкулисни договорки с ДПС.

"Внушенията че ГЕРБ има съглашателство с една от опозиционните партии е несъстоятелна теза. Търсим политически консенсус. Провел съм разговори с ДПС, но и с БСП съм водил за бюджета за 2019 г. Това е част от политическата култура. Управляващото мнозинство трябва да дискутира теми с опозицията. И с БСП и с ДПС ще продължа да водя разговори, когато се налага", каза Цветанов.

По повод машинното гласуване Цветанов каза, че такова няма в нито 1 държава от ЕС, а личното му мнение било, че преференцията в немалко случаи се изкривява, а и нямало ограничителни прагове всеки да участва мажоритарно на избори у нас.

"В България има пропорционална система. Преференцията е от 2007 г., но ние се съобразяваме с всичко, което създава усещане, че правим промени, за да си гарантираме служебна победа. В групата на БСП се говори, че смяната на ЦИК е тъй като сегашната е с подкрепата на Мая Манолова. Става дума за вътрешни противоречия и разкол в БСП. Ние в ГЕРБ нямаме авторитарен лидер, какъвто е Корнелия Нинова. Имаме демократичен лидер", рече още Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

19.02 2019 в 14:44

Анонимността на гласуването предполага манипулации с бюлетините. Машинно или не, мен не ме притеснява факта, че някой може да види за кого ще гласувам, и мога да се подпиша срещу това. За да е ясно, че гласа ми се е ползвал само за едно гласуване и бюлетината е реална.
Всичко друго, включително машинно анонимно гласуване могат да бъдат манипулирани.

12362

2

Хуан

19.02 2019 в 13:31

Ми то само у нас има подменени протоколи, контролиран вот и манипулирани резултати. Та затова само на нас ни трябва машинното гласуване. Гледах репортаж от избори в Австралия. Хората съвсем спокойно си попълваха бюлетините пред комисията на една дълга маса, ма там не съм чул да има съмнемия за манипулации

14469

1

случайно прочетох

19.02 2019 в 12:02

"Имаме демократичен лидер"

Това вицът за деня ли е?