Властта преговаря с търговските вериги да продават хляб и сирене без печалба

OFFNews 19 септември 2018 в 09:30 48430 1

Властта преговаря с големи търговски вериги у нас да продават хляб, без да включват в цената му печалба за себе си.

Това каза земеделският министър Румен Порожанов по Нова тв. Цените на хляба тръгнаха нагоре, като основните аргументи за скока са по-високите изкупни цени на пшеницата и увеличението на минималната работна заплата, обясниха хлебопроизводителите.

Идеята е надценката да бъде само за покриване на брака и на разходите в самата верига. Засега получавам подобни уверения, каза Порожанов. Той обясни, че и сиренето, и кашкавалът достигат до крайния потребител с около 30% надценка. По този казус също се водели разговори с търговците. 

Намаляването на ДДС дава възможност сивият сектор да излезе на светло. Министерството на финансите трябва да направи оценка, допълни Румен Порожанов.  

Министърът на земеделието коментира и акцията на Спецпрокуратурата, провела се в Своге срещу заподозрени в незаконен добив и търговия с дървен материал, извършвани от 2014 г. досега. По случая бяха задържани общо петима души, сред които е и шефът на Регионалната горска дирекция в София. Той е сочен за лидер на престъпната група. Арестуваните с заподозрени и в кражби на части за специализирана горска техника, притежание на незаконни оръжия и боеприпаси и палеж на автомобил.

Порожанов каза, че конкретният случай не му е известен и допълни, че „основните проблеми на Софийската дирекция са свързани с набезите на ромското население”.

По въпроса с наболелия проблем с чумата по свинете земеделският министър бе категоричен, че оградата по границата ни с Румъния е била изключително правилна мярка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

1

„основните проблеми на Софийската дирекция са свързани с набезите на ромското население”...
Аман, от расисти...