Владислав Панев: Ловното стопанство Паламара пак е под контрол на близкия до Борисов Бейзат Яхя

Ружа Райчева 04 ноември 2021 в 16:55 6937 0

Снимка Фейсбук

Бейзат Яхя

"Новият шеф на ловно стопанство Паламара Гюнай Кадиров, който отвори любимата резиденция на Бойко Борисов за простосмъртни, вече е уволнен. Според информация от Шуменско му е спретнат компромат от фирмите на местния феодал Бейзат Яхя, така че приятелят на Бойко Борисов отново контролира стопанството."

Това обяви съпредседателят на „Зелено движение“ Владислав Панев в официалния си профил във Фейсбук. По думите му територията на ловно стопанство Паламара отново е с ограничен достъп.

„Феодализмът отново се връща по този край, ако въобще си е отивал. Срам за служебния земеделски министър Бозуков и въобще за правителството на Радев е това.“, пише Владислав Панев.

В средата на септември Панев и шефът на Изпълнителна агенция по горите Александър Дунчев направиха видео от ловното стопанство, което в продължение на десетилетие е било със забранен достъп за външни лица.

Бейзат Яхя 10 години е бил шеф на Североизточното държавно горско предприятие, а през април тази година бившата министърка на земеделието Десислава Танева от ГЕРБ издаде заповед за негов нов 5-годишен мандат. Впоследствие Яхя беше уволнен със заповед на служебния министър на земеделието Христо Бозуков.

„Напомням, че синът на Бейзат - Илтер Бейзатов, беше избиран два пъти тази година за депутат от ГЕРБ и сега също е на избираемото второ място в Шумен.“, пише още Панев. 

Бейзат Яхя дълги години е бил и председател на Общинския съвет в шуменската община Венец като представител на ДПС, но на последните местни избори изненадващо е изключен от движението и се установява в ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews