Вицето на работно посещение в Испания по Великден

OFFNews 12 април 2015 в 10:19 3095 4

Вицето на работно посещение в Испания по Великден

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде за три дена на работно посещение в Испания от 12 до 15 април. 

Днес тя ще бъде специален гост на Великденското тържество, организирано от българската общност в град Малага, в единственото българско неделно училище в областта Андалусия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В понеделник тя ще има среща с кмета на Малага Франсиско де ла Торе Прадос, с когото ще обсъдят партньорството между кметството и четирите български асоциации в града. Вицепрезидентът бъде гост в ателието на българския художник-иконописец Александър Тодоров и на кръжока „Слънце“, където се провежда курс по рисуване на български език за деца.

По-късно в театър „Ечегарай“ в Малага Маргарита Попова ще открие първото издание на Международния фестивал за изкуства за деца и младежи „Орфей в Испания“. Вицепрезидентът е патрон на събитието, организирано от българския арт-център „Кърнолски“ в сътрудничество с местната театрално-музикална формация „Ла кахита музикал“ на българката Петя Колева. На сцената на фестивала ще представят своя талант деца и младежи от България, Испания, Литва, Латвия, Полша, Грузия, Румъния и Великобритания.

На 15 април вицепрезидентът ще бъде в Мадрид, където ще разговаря с председателя на Конгреса на депутатите Хесус Морено, с председателя на Сената Пио Маркес и с Марина дел Корал Тейес, генерален секретар по въпросите на имиграцията в Министерството на заетостта и социалното осигуряване.

Маргарита Попова ще се поклони пред паметната плоча на писателя Димитър Димов в испанската столица и ще се срещне с българската общност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови