Вицепрезидентът Йотова писа 5,50 на началника си Румен Радев

OFFNews 27 януари 2018 в 11:31 7380 0

Снимка бТВ

Вицепрезидентът Илияна Йотова писа на държавния глава Румен Радев 5,5 по шестобалната система. 

Президентът Румен Радев сам взима решенията си, много трудно се поддава на каквито и да било влияния. Слуша съвети, прави си своя анализ и накрая последната дума е негова, каза вицепрезидентът Илияна Йотова по бТВ. 

Президентът казва на глас това, за което българите говорят. За това как работи парламентът, каква е добавената му стойност, коментира тя. Преди една година обещахме на хората, че ще говорим това, което тях ги интересува", посочи вицепрезидентът. 

По повод дебата относно Истанбулската конвенция, Йотова заяви: Дискусията не е завършла, даже бих казала, че не е започнала. Аз ще се включа в нея, когато видя пакета от закони към нея. До последно не вярвах на очите си, че Министерство на правосъдието ще влезе в тази дискусия без закони към нея. Може би не са готови. 

Вицепрезидентът допълни, че Министерският съвет твърде набързо се е опитал да прокара станбулската конвенция и това не му прави чест. Приемам изцяло предложението на БСП да има референдум за Истанбулската конвенция. Нека да има референдум, това означава да се разясни този документ на хората, обясни Илияна Йотова. 

Йотова коментира и казуса с убиеца на баща ѝ, който поискал да бъде помилван. Опитах се да прочета документите, но в първите страници прочетох някои неща, и затова помолих президента да се занимае с тоя случай по изключение. Всъщност прочетох последните думи на баща ми, които никога не съм виждала преди това. С ясното съзнание, че живота му завършва неговото послание е към мен и сестра ми”, разказа Илияна Йотова.

Бащата на Йотова – Малин Тодоров бе нападнат с нож във влака София – Драгоман преди 15 години и почина от раните си в „Пирогов”.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!