Вигенин: БСП да заяви, че не иска третия мандат

OFFNews 22 октомври 2022 в 11:26 2690 2

Вигенин и Нинова

Снимка БГНЕС

Вигенин и Нинова на брифинг по-рано този месец

БСП предварително да вземе решение и да обяви публично, че не желае третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това предложи зам.-председателят на БСП и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин в интервю за Нова телевизия.

Той уточни, че това е лично негово мнение, но го отправя като призив към ръководството на партията и на парламентарната група.

Моята прогноза към днешна дата е, че правителство няма да има. Вървим към избори и въпросът е кога и какво ще свършим през това време. Всяка политическа група има своите приоритети. Не мога да направя извода от тези няколко дни, че нашите пътища с ПП са се разделили. Има много неща, по които с тях имаме общи теми. По немалко въпроси - и с ДБ, затова и успявахме да управляваме заедно в предишния мандат. Но има и други, като например военната помощ за Украйна – там се разминаваме сериозно, каза Кристиан Вигенин.

С първия мандат е абсурд да стане правителство, тъй като ГЕРБ не са способни да намерят мнозинство за такова. С втория мандат на ПП - ако те направят опит, ще отидем на разговори. Но те самите многократно казаха, че ще бъдат опозиция, затова и с втория мандат може би няма да стане, прогнозира зам.-председателят на БСП.

Ние не сме подкрепили ГЕРБ. Ние подкрепихме избор на председател на парламента – на принципа най-възрастен в Народното събрание. Ако беше друг, щяхме да подкрепим него, твърди Вигенин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

22.10 2022 в 12:37

Защо Радев прескача ДПС за мандат? Някой не иска нещо да си мислят хората ли?
 
X

Да помогнем на украинските деца!