Вятърът в Русе достигна 125 км/ч и остави без ток населени места

OFFNews 13 ноември 2016 в 14:24 5773 1

Вятърът в Русе достигна 125 км/ч и остави без ток населени места

Ураганният вятър, който бушува в Русе, остави без ток населени места в цялата област, съобщава БНР. Скоростта на вятъра надвишава 125 километра в час. 

В Хотанцево няма ток почти навсякъде, в Бесарбово нямаме ток, в Сандро едно дърво е паднало и е скъсало жици, няколко къщи са без ток, но там с ремонтните екипи ще се опитаме да го възстановим, в Ястребово също имаме паднало дърво и скъсани жици, няколко къщи са без ток. Кметът е на място и мисля, че ще решим въпроса. Тези, които имат по балконите необезопасени предмети, например саксии, да ги приберат, защото може да стане беля и да пострада някой, каза кметът на Русе Пламен.

Заради ураганния вятър част от светофарните уредби в Русе не работят. Много са сигналите за паднали клони и откъснати неукрепени ламарини по покривите. Напълно е спряна работата в пристанищата. 

Директорът "Речен надзор" в Морска администрация – Русе капитан Иван Жеков каза, че за корабите има опасност от високи вълни.

За тези, които са на вода, има два типа трудности. Първо, че вятърът вдига вълна. На места тя може да бъде от 30 сантиметра до един метър. Това за празните съдове не е проблем, но по-страшно е, ако има някъде много натоварени секции, където вълната да върви по борда им, да има отворени капаци и да се пълни от там.

Засега няма данни за пострадали хора и тежки материални щети.

Заради бурния вятър беше затворен граничния контролно-пропускателен пункт Кардам и в двете посоки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

13.11 2016 в 19:53

Селата са Хотанца, Басарбово и Сандрово. Ястребово сте го уцелили. Явно освен ток и телефонните връзки не са добре и не се чуват добре сведенията.

Кметът на Русе сигурно е голям пич, щом го знаем само по малко име. В ГЕРБ (кметът е от тях) обикновено са известни с прякори.