Вятърът може да осуети операцията в Хитрино днес

OFFNews 13 декември 2016 в 08:13 4029 0

Вятърът може да осуети операцията Хитрино днес

Лошите метеорологични условия могат да затруднят операцията по преместването на цистерните в района на катастрофата в Хитрино. За операцията ниската температура е добра, за хората е много зле, коментира след заседанието на кризисния щаб шефът на Пожарна безопасност и защита на населението Николай Николов. По обясненията му вятърът не е благоприятен и га крановете, които ще дойдат на мястото на инцидента. 

Вятърът създава сериозни проблеми, обясни Николов. По думите му всички 12 цистерни към момента представляват опасност, а в една от тях все още има теч на пропан-бутан. "Правим всичко възможно за го ограничим. Успеем ли да го ограничим, ще имаме добра новина", обясни Николов. 

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова обясни обаче, че има до 10 цистерни, които са обработени. "Има всички условия и техника, за да продължат действията", каза тя. Днес към обяд на място ще дойде премиерът с представители на Строителната камара, които на място ще определят план за настаняването на хората във фургони до изграждане на новите им жилища.

Днес достъпът до селото остава ограничен. 

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че на съседна гара са транспортирани 50-тонни кранове на НКЖИ. "По железен път каквото може ще се изтегли", обясни той. Московски отказа да посочи какви са заключенията на разследването за инцидента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови