Везиева: Обвинението в плагиатство е атака с перфектен тайминг, не съм изненадана

Ружа Райчева 10 декември 2021 в 10:02 3361 0

Снимка БТА, архив

Не съм изненадана, че съм обвинена в плагиатство след атаката, която беше за ДКК (Държавната консолидационна компания), моята позиция за ДКК и целия ми труд в рамките на първия и втория служебен кабинет. Това си е чисто политическа атака с перфектен тайминг по отношение на всичко, което се случва в страната ни.

Това заяви служебният министър на икономиката Даниела Везиева в Народното събрание преди изслушването ѝ на редовния парламентарен контрол. 

По-рано днес стана ясно, че в Министерството на образованието (МОН) е бил подаден сигнал за плагиатство в дисертационния труд на Даниела Везиева.

Тя смята, че "атаката" идва от хора, които очакват да бъде поканена в редовния кабинет, но категорично заяви, че не е получила подобна покана. 

"Всичко това говори, че моделът, който беше и се опитваме да променим, не иска това да се случва това. Мен ме изненадва по-скоро, че се коментира плагиатство за труд, написан с научен ръководител. Като за плагиатство може да бъде обвинен докторант само от научния си ръководител", каза Везиева. 

Тя е категорична, че не е плагиатствала и добави, че нито е притеснена, нито изненадана. 

"Най-вероятно атакуващите ме очакват да остана в редовния кабинет, засега нямам подобно предложение. Не очаквайте от мен да се държа по начин, по който се държат към мен да пускам нещо в пространството, което не може да бъде потвърдено."

Министърът на икономиката добави, че по време на следването си е работила с трима научни ръководители. 

"Нека не вадим кал там, където няма, нека се извърши проверка, нямам притеснения – това е стандартна процедура", каза тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!