Вежди Рашидов отрече да познава Киро Японеца

OFFNews 12 май 2017 в 09:56 3961 2

Бившият министър на културата и настоящ председател на парламентарната комисия по култура и медии в парламента Вежди Рашидов отрече да е замесен по някакъв начин в скандала със събарянето на "Двойната къща" в София. Пред bTV Рашидов отрече и да познава Кирил Киров - Японеца, който е собственик на имота.

„Не познавам никакъв Киро Японеца, нито ми е предлагал нещо”, категоричен беше Рашидов. Той определи скандала с „Двойната къща” като „активно мероприятие”, което му се спретва, и „мръсен удар”.

„Време ми е емоциите малко да спаднат и да се живее по-разумно”, коментира още той.

Здравословното състояние на бившия министър на културата е натежало при решението му да се откаже от трети мандат на поста.

„Всичко си има край, никой не е женен за властта и никой не бива да живее с чувството, че това е безкрайно”, посочи Рашидов.

Той отбеляза, че е бил кандидатура за министър, но е трябвало да вземе сам решение. „Беше ми трудно да го съобщя на премиера Бойко Борисов, защото работех с него прекрасно. Ставам на 65 г., трябва да се път на по-младите”, посочи Вежди Рашидов, който допълни, че има нужда да изкара старините си малко по-спокойно.

„Искам да остарея като скулптор. Като министър по-малко влизах в ателието”, допълни бившият министър.

По думите на Рашидов Борисов е проявил разбиране, когато му е съобщил за решението си.

Той определи новия министър на културата Боил Банов като подготвен и уравновесен човек, който познава материята. „Той вдигна Хасковския театър на крака, прекрасно работихме 2 г.”, подчерта Рашидов.

„Бойко е интересен чешит и прагматичен човек. Беше му тъжно, че няма как трети мандат да продължим в екипа му”, посочи Рашидов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

2

Tabadatko

12.05 2017 в 11:52

Егаси му https://www.youtube.com/watch?v=Buohk0LsLlM

21061

1

рамбо

12.05 2017 в 10:52

До преди 10-тина дена даваше интервюта как на драго сърце пак ще стане министър, сега изведнъж се сети за здравословното си състояние и че ставал скоро на 70г.... И кога стана това? След като се раздуха случая със съборената къща - бивш паметник на културата. Явно са го отсвирили, за да не се шуми повече и това е някаква версия за пред хората.Но мириса на нещо гнило в този случай си остава
 
X

Да помогнем на украинските деца!