Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Венци Мицов: Вотът е ясен, разбрах какво ми казвате

OFFNews Последна промяна на 29 октомври 2019 в 11:20 9290 0

Резултатите от изборите в София вече са на 97,89 процента ясни. По силата на вашия вот моя милост остава извън Столичен общински съвет и, за радост на мнозина, извън "сериозните" политически фактори, чието мнение се радва на обществена подкрепа. 

Това написа музикантът и досегашен съветник от Глас народен в СОС Венци Мицов във фейсбук.

В текста му се казва още:

Впрочем още в началото на кампанията преди месец и нещо бях пределно откровен с вас - написах и казах многократно, че съм наясно, че тази битка е обречена. Но въпреки това влизам в нея, защото смятам, че тази истерия и това безумие, което ни е обхванало трябва да спре.

Избрах да ви говоря за култура. И говорих за култура. Никой друг не го направи.

Всички кандидати участваха в някаква битка по плюене на далечно и близко разстояние.

У нас плюенето се е превърнало в изкуство. Ние не целуваме, а плюем. И плюем толкова много, с такъв интензитет и такава сила, че се опасявам, че скоро устните ни ще пресъхнат и няма да можем да преглътнем нищо - нито мъката, нито радостта, нито факта, че живеем в държава, в която, каквото и да се случи, все някой друг ни е виновен.

От протоколите в ЦИК се вижда, че съм получил преференциалния вот на 429 души. Това би отключило преференцията, защото е почти 10 процента от вота за цялата листа и аз бих заел по - горно място.
Но в случая това няма никакво значение.

В началото на кампанията написах, че искам да видя дали съм бил добър съветник, или ще ме запомните като безлично недоразумение, което 4 години търка стола в СОС и получава 1090 лева заплата от парите на столичани.

Видях вота за себе си. Разбрах каква оценка ми давате. И бъдете сигурни, че разбирам какво ми казвате с това.

Може би бях нелош съветник, но очевидно не съм бил онова, което сте очаквали от мен.

Тук е реда да благодаря. 

Благодаря на всички, които ми повярваха и ме подкрепиха, макар че за последните 4 години не крещях като разгонен сиамски котарак и не сочех с пръст колегите си, крещейки им "ВИЯ СТЕ MAFIQTA", събирайки под подобни постове върволица от гнусни коментари, посветени на опонентите ми по повод и без повод.

Благодаря ви, че заедно с мен се вълнувахте по теми като Наредба 1 за обществения ред или инсталацията за горене на RDF, или пък Бронзовата къща или цената на билета в София.

Благодаря ви за всичко - и за съветите, и за добрите думи, но и за критиките - немалко от тези критики ми помогнаха да разбера, че не съм бил прав, а някои от критиките дори ме накараха да преосмисля някои свои идеи.

Благодаря ви за всичко и ви благодаря за оценката, която получих.
Тя ми дава основание да разбера следното - очевидно не бях на висотата, която очаквахте от мен.

Аз разбирам от оценки. Тази я разбрах. И смирено я приемам.

Какво ще се случи оттук нататък в СОС ли - същото, което се случваше и досега.

ГЕРБ и ВМРО ще са близо до 31 бройки, ще се търси още някой, който да подкрепя едно мнозинство. БСП и ДБ ще се опитват да се надлъгват кой е по - яката опозиция (сутринта гледах моя приятел Калоян Паргов и водача на листата на ДБ Лалов и видях каквото ми беше необходимо, за да си направя изводите).

Поздравления за Бонев от Спаси София - неговия резултат е истинско събитие, но кампанията, която СС направиха бе добра. Казвам го, макар, че не споделям идеите им и макар, че никога не съм разбирал защо, въпреки моите симпатии към тях, те се държаха с мен с погнуса и ненавист.

Поздравявам всички за "успехите" им. ДБ, защото най - накрая ще мирясат и ще спрат с лицемерните си и подмолни номера, в които са царе. БСП, защото ще имат повече съветници и ще имат самочувствието, че са направили нещо голямо. ГЕРБ, защото все пак са запазили първото си място, макар и с отлив на избиратели. ВМРО, защото са най - сериозната от така наречените патриотични организации в СОС.

Не помня още кой има шансове. Май АТАКА. През миналия мандат с учудване установих, че и в АТАКА има читави хора, които, извън контекста на налудничавите доктрини на Волен са си съвсем нормални и свестни.

През тези 4 години научих много. Научих, че партийното клеймо е едно - а хората в партиите - друго.
Намерих читави и свестни хора във всяка една партия - от ГЕРБ до ДСБ, от БСП до ВМРО, от АТАКА до малките леви партии. И разбрах, че когато си в политиката, се биеш с тези партии, но в един момент ти се налага да седнеш до хората и да работите заедно. И когато това стане, а имате да решавате различни проблеми, които нямат цвят, разбираш, че политиката не е това, което се вижда по телевизията.

С това моят дълъг пост завършва.
Дали ще продължа с политиката - не знам. Днес не мога да отговоря на този въпрос. Очевидно е, че ми липсва достатъчно подкрепа от вас, за да съм категоричен. А и не е добре да се вземат категорични решения под влиянието на емоции.

Но едно знам със сигурност - каквото и решение да взема, каузата "Култура" ще остане завинаги част от мен.

Преди една година СОС прие абсурдната Наредба 1 за обществения ред в София. Завчера ми се обади мой приятел - адвокат. Каза ми, че вече има случаи, в които етажни собствености се събират и издават забрана на деца да свирят у дома. Това гласувахме.

Резултатите са налице. 

Имайте предвид, че тази работа няма да оставя току така. Имам работа за довършване, свързана със Столичен общински съвет. И ще я свърша, без значение дали съм в политиката или не съм.

Как беше - ако ти не се занимаваш с политика, политиката започва да се занимава с теб.

С това приключвам тоя предълъг пост. И още веднъж - поклон до земята на всички, които ме подкрепиха.
А на тези, които не го направиха - разбрах какво ми казвате! На вас благодаря още повече!

Ваш Венци Мицов
съветник в периода 2015-2019 в Столичен общински съвет
и настоящ фриленсър

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови