Велизар Енчев от БСП зове за пенсионерска обсада на парламента

Според червения депутат "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са най-големите врагове на два милиона български пенсионери

OFFNews 06 май 2021 в 13:23 3100 0

Народният представител от БСП Велизар Енчев призова във фейсбук българските пенсионери да обградят парламента утре и да се борят за достойни пенсии.

Според него "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ (вероятно има предвид Демократична България) са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, които са най-бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз.

Ето и текста на целия му бунтовен призив:

„В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани.
Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!
Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз.
7 май е Денят на истината!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови