''Величие'' събира хиляди на ''Средновековен събор'' в Историческия парк

OFFNews 22 юни 2024 в 12:31 9455 7

Исторически парк

Снимка Капитал

Исторически парк

Новата политическа партия "Величие" събира хиляди на "Средновековен събор" в Историческия парк в с. Неофит Рилски. Основната цел на събора е да пресъздаде културата и живота на Старобългарската държава. Очаква се да има много възстановки и симулации на битки.

Кои са Величие и как да си обясним успеха им?

"Този събор е създаден, за да ни обединява, а не да разделя. Нека всеки, който чувства думите ни в сърцето си, да заповяда и да си спомним какво е да сме заедно и да отпразнуваме постижението на обединените българи, които сътвориха това чудо", съобщиха организаторите.

Ивелин Михайлов, идеологът на "Величие", отбеляза, че на двудневния събор темата за политика е "забранена" и "днес е ден за България".

"Средновековният събор" се отбелязва за пета поредна година по случай създаването на Историческия парк. Входът за възрастни е 20 лв., а за деца над 4 г. и пенсионери - 10 лв.

Така нареченият "Исторически парк" е атракцион на голяма площ, който има за цел да пресъздаде живота в различни епохи от човешкото развитие по българските земи от древността до наши дни. Проектът се развива и расте, но има и редица твърдения, че това е своеобразна пирамида. Публикациите в този дух не са една и две, а също и тези, че въпросният одиозен Ивелин Михайлов си "приватизирал" община Ветрино и че дори си е създал собствени въоръжени сили.

Исторически парк или държава в държавата, на която самата държава не обръща внимание

След като "Величие" отбеляза успех на изборите 2 в 1 и влезе в 50-ото Народно събрание, изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов обяви, че ведомството му проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от партия "Величие".

"Разпоредил съм проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами", каза той.

Логичният въпрос в случая обаче не е "защо", а "защо точно сега".

Забавен факт е, че през декември 2022 г. президентът Румен Радев връчи отличие на Ивелин Михайлов на церемония на Министерството на туризма, след като "Исторически парк" беше събрал над 2500 гласа в онлайн анкета.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    800

    7

    4I4ATA

    23.06 2024 в 00:20

    демотиватор

    Само че "Траянови врата" е истински исторически обект, не измислици на някакви сектанти ;)

    800

    6

    4I4ATA

    23.06 2024 в 00:18

    И колко хиляди идиота събраха :))))

    1246

    5

    БотоксПутю

    22.06 2024 в 16:50

    "Средновековният събор" се отбелязва за пета поредна година по случай създаването на Историческия парк. Входът за възрастни е 20 лв., а за деца над 4 г. и пенсионери - 10 лв.

    А кебапчетата вкючени ли са в цената за шоуто или ще се плащат отделно?

    310

    4

    Telluris Malus

    22.06 2024 в 16:10

    А, след като Резидента има пръст в работата, всичко е ясно.

    1273

    3

    Johnny B Goode

    22.06 2024 в 16:08

    Време е да повярваме.
    Толкова са много, че вече са и парламентарно представени.

    Докато се чудим дали да повярваме, току виж станало като в онова стихотворение на Мартин Нимьолер...

    9342

    2

    Анализи

    22.06 2024 в 14:37

    Не мога да повярвам колко много глупави хора имма.

    200

    1

    демотиватор

    22.06 2024 в 13:12

    Самата идея за "историчиски парк" нито е лоша, нито е нова.
    Бил съм напр. на средновековни възстановки на "Траянови врата"- с кухня тогавашна, занаяти (искаш ризница- ето ти), двубои сценични, базар (имаше хубав мед, че и медовина) и т.н.
    Уловката в случая ще да са собствениците организатори- не изглеждат да им е чист косъма. Ни като политически изказвания, ни като някои бизнес- практики за които се разчу, а за вида им хич няма и да коментирам.