Във Варна масово се пренасочват гласове от ГЕРБ към ''Възраждане'', твърди Благомир Коцев

OFFNews 17 октомври 2023 в 15:28 3128 0

Благомир Коцев

Снимка Стопкадър bTV

Благомир Коцев

Вярвам, че ще стигна до балотаж и че ще спечеля тези избори. Във Варна в момента има масово пренасочване на гласове от ГЕРБ към Възраждане. Вече подадох и сигнал до министъра на вътрешните работи във връзка с тази информация, каза по време на дебата за Варна в bTV Благомир Коцев, кандидат за кмет на морската столица от ПП-ДБ.

Тази сутрин Коцев участва в дебат с трима други кандидат-кметове на Варна от парламентарно представените политически формации - инж. Коста Стоянов от "Възраждане", Павел Раличков от БСП и Ивайло Костадинов от "Има такъв народ".

Благомир Коцев каза, че варненци отново са изправени пред сценария от местните избори през 2019 г. – Портних срещу "Възраждане", когато срещу Иван Портних на балотаж се изправи лидерът на националистическата партия Костадин Костадинов. 

Според Коцев множество корпорации насочват служители във Варна да гласуват за "Възраждане" - Коцев е научил за тази практика от местни варненци. "За ГЕРБ е удобно да имат такъв опонент", добави Коцев.

Попитан за детайли около информацията за купуване на гласове във Варна, той отговори, че бивша хостеса от варненско заведение е рекордьор по преференции не само във Варна, а и в страната. "Очакваме органите на реда да се произнесат по тези обстоятелства", каза Коцев.

Коста Стоянов от "Възраждане" заяви, че тези твърдения са безпочвени. Стоянов каза, че ще му е интересно какво ще излезе от този сигнал.

"Крайно време е Варна да бъде управлявана от строителен инженер. Аз мисля, че нашият процент ще се увеличи значително, защото аз съм строителен инженер, който има ясна визия за управлението на този град", заяви Стоянов.

Павел Раличков от БСП коментира, че "Възраждане" и ГЕРБ са достигнали своя лимит в електоралната подкрепа. По думите му в БСП има прогрес. "Ние с организиран вот не се занимаваме", коментира той твърденията на Благомир Коцев.

Ивайло Костадинов от ИТН каза, че според него трябва да спрем да се занимаваме с това кой купува гласове и "да се стреляме":

"Има купуване на гласове и всички тук знаем кой купува. Прокуратурата и институциите да си свършат работата", призова той.

Благомир Коцев коментира, че Варна е потънала в прах и ремонти, които не свършват. Според него големият проблем е сметоизвозването - има огромни камари от боклук в града. Коцев е на мнение, че трябва да се оптимизира тази услуга, която струва над 40 млн. лв. – бюджет, който освен всичко друго, не е усвоен.

Той посочи, че на местните им се налага да вървят близо километър, за да си изхвърлят битовите отпадъци. По думите му решението на проблема е поставянето на малки кофи за боклук до домовете на хората, особено във вилните зони, където улиците са тесни и извън нормите, и там камиони не могат да влизат.

Варна трябва да има ясна и прозрачна община, а не както е сега – тя да работи непрозрачно и на сайта ѝ да няма достъпна и ясна за гражданите информация, подчерта Благомир Коцев.

Планът на Коцев за развитие на Варна, наречен „Промени Варна“, включва поетапно изграждане и рехабилитация на улиците и тротоарите, както и разширяване на бул. „Цар Освободител“. Сред другите му приоритети е организация за строителство на втори Аспарухов мост и създаване на предпоставки за разрастване на града с нови квартали към неговата периферия. Според Коцев това може да стане чрез развитието на съществуващите пътни артерии на запад, север и юг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша