Вътрешният министър: Колкото повече ни следят, слушат, толкова по-добре

OFFNews 10 юли 2017 в 21:37 21288 11

Снимка БГНЕС

Валентин Радев

Колкото повече ни следят, слушат - законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите - тези, които ни мислят лошото. Може би някакви радикални елементи или бъдещи терористи, заяви пред БТА министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Коментарът му е по повод новопридобития от ГДБОП софтуер за следене на разговорите в  мобилни приложения като "Вайбър", "Фейсбук Месинджър", "УатсАп" и др.

Надявам се и вярвам, че използването на този софтуер ще бъде по закон. Всички би трябвало така да гледат на него, а не да се притесняват, че се използва за други нужди. Било е в миналото, надявам се в бъдеще да не се случва. По-добре да сме по-сигурни, дори някъде да минем границата - да го използваме не както трябва. По-добре това, отколкото да пропуснем някакви терористи, заяви Радев пред журналисти в Европейския парламент в Брюксел.

Министърът коментира, че противоречивите медийни информации за софтуера за разкодиране на електронни устройства от МВР били заради това, че доверието в институциите не е на необходимото ниво.

Никой нямаше да се съмнява в БОП - там, където е този софтуер, ако имаше по-голямо доверие, и за това сме виновни всички по веригата. По-добре е повече софтуер да купим, ако имаме средства, и да се наблюдава всичко. Някой, ако има опасения от това, да знае, че това е цената за сигурността, каза Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

8

aviatora

11.07 2017 в 10:45

Че Вие не сте спирали бе!!! Алоооооо, алоооооо ЦВЕТАНОВ, как си?? Колко ти станаха апартаментите?!

10571

7

Hissarion

11.07 2017 в 09:39

България отдавна се интересува от софтуер за подслушване. За справка Уикилийкс. Има и една позиционирана в България фирма - Съркълс, които се занимават с подобни разработки. Иначе вероятно всеки може да се сдобие с необходимото оборудване, стига да разполага със средствата. После може да следи и лошите и добрите и грозните. Дали трябва да сме щастливи от това, както твърди този чиновник, обаче ме съмнява.

20699

4

Новак

11.07 2017 в 01:05

Soto, няма разлика - тези са новото превъплащение на комунистите. Същите думи, същите дела. И тогава всичко се правеше "в името на народа" и "за благото на народа". "Вражеските елементи" бяха империалистите и гнилия Запад. Сега са терористите. Изобщо тероризмът става толкова удобно извинение за всичко, че все повече става възможна хипотезата за инсценировка. Всички тоталитарни режими са обяснявани с грижа за сигурността на гражданите си.
 
X

Да помогнем на украинските деца!