Вътрешната комисия нищи случая в Мировяне

Юлиан Христов 31 януари 2012 в 09:24 2443 0

Народно събрание
Народно събрание

На извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред към Народното събрание днес ще бъде изслушан главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев.

На заседанието ще бъдат обсъждани случаите в Мировяне, Скравена и Перник.

Председателят на комисията Анастас Анастасов заяви в ефира на БНТ, че ще бъдат разследвани и опити за оказване на натиск от страна на народни представители, огласени в доклада на вътрешния министър Цветан Цветанов. „Това беше направено като изявление от негова страна в залата и там се сочеше, че народни представители от парламента са правили опит да въздействат и на него, чрез контакти и т.н., по определено разследване“, обясни Анастасов.

Предложението от парламентарната група на ГЕРБ е, съставът на комисията да е на квотен принцип, така както се създават постоянните комисии в Народното събрание. От опозицията предлагат тя да е на паритетен принцип. „Предполагам, че те ще ни обвиняват, че ние искаме по този начин да владеем ситуацията в комисията и да решим, това което ние смятаме за правилното и важното. Но пък паритетният принцип при конфигурацията в Народното събрание дава възможност точно на тях, да направят същото“, обясни Анастасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови