Премиерът: МВР направи две непрофесионални операции за една седмица

Юлиан Христов 25 януари 2012 в 15:30 1771 0

Бойко Борисов Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов Снимка: Сергей Антонов

Има две абсолютно непрофесионални операции на МВР в рамките на една седмица. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод полицейските операции в Перник и Мировяне.

„Ако има политическа грешка, винаги съм казвал, че всеки в ГЕРБ носи политическата си отговорност“, отговори Борисов на въпрос дали ще поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. „Това, в случая, е грубо професионално несправяне със служебните ангажименти на полицаите на всички нива, участвали в тези две акции, каза Борисов като визира операциите в Мировяне и в Перник“, каза още Борисов.

Министър-председателят беше категоричен, че министърът на вътрешните работи не е човекът, който трябва да обучава служителите на реда. На министър Цветанов му казах, че когато се хвърля да ги брани непрекъснато, в края на краищата при него отива цялата тежест и отговорност. Това е непрофесионално проведена операция, тук трябва да се търси вина от главния секретар, през директора на СДВР, до началника на Районното. Завчера като отидох в МВР, много остро ги нахоках и публично ги порицах. Съответните началници там в МВР ги събрах и им казах, че това ще е последното, което считам, че е грешка от тяхна страна. В противен случай ще считам, че е умисъл“, обясни премиерът.

Борисов смята, че не трябва да се допуска несправянето на полицията от експертен, да премине в политически въпрос. „Това се учи в Академията на МВР в Симеоново – как се прави оглед, как се отива на операция, как се задържа опасен, неопасен, стопански, какъвто и да било друг субект“, каза премиерът.

Борисов заяви, че е казал на министъра на вътрешните работи, че партията, „която проповядва гражданско и европейско развитие на България, не може да бъде свързана с подобни непрофесионално проведени операции“.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !