Василев призовал Мета да спре руската пропаганда преди евровота (снимки)

Мая Младенова 09 февруари 2024 в 11:59 8715 2

Асен Василев в Мета

Снимка МФ

Кадър от срещата с "Мета"

Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на среща във Вашингтон вчера финансовият министър Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и ръководители на глобалната компания МЕТА, която е собственик на социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Уотсъп и др., съобщава Министерството на финансите.

Не се посочва с кого точно от ръководството се е срещнал Василев.

“Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена промяна в отношението и на потребителите на Фейсбук, и на регулаторите в ЕС”. Този призив е отправил българският министър на финансите на срещата. Асен Василев дал примери как съдържание, което е проевропейско, се сваля от социалната мрежа по сигнали на тролове, докато дезинформацията се разпространява. България изразява дълбока загриженост от руската дезинформационна кампания, насочена към подкопаване на доверието в европейските институции, САЩ и НАТО, обобщил министър Василев.

От МЕТА са запознали министъра на финансите с новите модели изкуствен интелект AI, които позволяват разпознаване и премахване на манипулирани изображения и подвеждаща информация.

В МЕТА посрещнаха българските министри с традиционните принцеси, баница със спанак и сарми, допълва пресцентърът на МФ.

Във Вашингтон финансовият министър Асен Василев е провел среща и с ръководството на „СпейсЕкс“. Той отправил към тях покана да посетят България наесен. Вицепрезидентът на компанията Тим Хюс проявил голям интерес към страната ни, особено в контекста на вече потвърдената визита в България на администратора на НАСА Бил Нелсън през октомври 2024 г. „СпейсЕкс“ и НАСА работят заедно по космическата програма, която трябва да върне човечеството на Луната и да го отведе до Марс, завършва съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

2

ob1

09.02 2024 в 14:07

Да преведа искането на камсамолеца долу. Чебурашката иска канализацията да е надземна, за да не е регулирана смрадта, която излъчва. Ами не, благодаря, това е редно да се прави по хигиенни съображения.
По същия начин ми е противно някой да ми блее за цензура, докато се кефи как орките режат гениталии с макетен нож, изнасилват деца, жени и старици (пък и мъже...), грабят и обясняват как борят нацисти. Айде холан!
 
X

Да помогнем на украинските деца!