Васил Терзиев: Защо президентът не види какво съм направил като човек, който ''предава'' родината

"Не сме получили ДС милион и не сме връщали ДС милион"

OFFNews 23 юли 2023 в 16:23 8332 6

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС

Васил Терзиев

Защо президентът не види какво съм направил през годините като човек, който "предава" родината си?

Това попита десният кандидат-кмет на София Васил Терзиев в интервю за БНР по повод коментара на президента Румен Радев. Преди дни държавният глава за пръв път коментира кандидат за кмет, като нарече Терзиев "дете на Държавна сигурност", което "предава родителите си", значи "ще предаде родината си".

Терзиев определи като изключително грозна и неотиваща на един президент репликата на Румен Радев.

"Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си. Няма как да се отрека и не бих го направил! Това да смятам, че комунистическият режим е престъпен, е така, аз го смятам. Защо Радев не види какво съм направил през годините като човек, който "предава" родината си? Създал съм хиляди работни места, десетки хиляди - индиректно, докарал съм в държавата инвестиции за милиарди, инвестирал съм милиони лични пари в образование и социални каузи. Това ли е профилът на човека, който предава родината си?", попита кандидатът.

"Знаех, че семейството ми ще бъде тема. Затова още в началото споделих с партиите, за да преценим заедно дали това представлява непреодолим риск. Да се претегли какво съм постигнал аз като човек, в какво вярвам, какво мога да дам в тази кампания. И какво седи като теми, които могат да се експлоатират. Нищо изненадващо няма. Това е модел, който и в други кампании сме го виждали развит, където се минава към очерняне на кандидата. Разделяй и владей", коментира днес Терзиев пред Силвия Великова.

Васил Терзиев, основател на технологичната компания "Телерик", е кандидат за кмет на София на ПП-ДБ и "Спаси София", подкрепен от гражданската инициатива "Екипът на София".

Той смята, че е добре да се намери начин да бъдат отворени досиетата и това да спре да бъде начин, по който се прави политика. "Да бъдат по-широко отворени, за да не могат да се използват като оръжие".

Не сме получили ДС милион и не сме връщали ДС милион, категоричен беше Терзиев.

"Нямаме никакви ангажименти и отговорности към подобни структури. Ние започнахме като част от "Кимкооп", защото не искахме да регистрираме фирма. Единствените пари, с които тази дейност, която прерасна в "Телерик", са спестявания от заплати на Светозар, Бойко, Христо и мен. Компанията е финансирана единствено от средства на клиенти, които са купували от нас продукти."

Той разкритикува управлението на Йорданка Фандъкова.

"В София са инвестирани много пари, с които е можело да бъде постигнато много повече и много по-качествено. Г-жа Йорданка Фандъкова е абдикирала от ролята си и това води до много неща, които се вършат на парче. Не си е поела отговорността, за да ръководи Общината", коментира Терзиев.

По думите му при липса на мнозинство в Общинския съвет ще се търсят плаващи мнозинства, а не коалиция с ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

7

PaulPierce

23.07 2023 в 20:01

А Румбата от Славяново какво е направил за родината си, освен да я продаде на Кремъл и да изгради пилон на Рожен?

-1974

5

Владè

23.07 2023 в 19:00

На руменша му навиват пружината и той брътви що му кажат. Ако пък в изблик на самовъзхищение или,за да се докара пред овцевъди и кромидари на празника на прасето гукне овер позволеното , ше изкарат историите за разпасáлата му се рода ( така , да го пострахуват малко) . Помните как се правеха на османлии семейните му , току го бяха посадли , като вегетал в саксия, и му беха смениха смрадливата найлонка с бела камизолка, сиреч " радикал шик със синистроиден наклон" . За народ милее, ама и " гъзе" си пада.

15914

4

поп Дръвчо

23.07 2023 в 18:52

Ае ся па завинаги обречена.

Просто много селективно провеждаме лустрацията - веднъж някой си откровено ДСарско ченге го турят на важна работа (независимо по каква партийна линия), друг път някой си на когото баба му по майчина линия има картонче без досие - олеле, агент.

Но Радев тоя път надмина себе си.

100

3

Любомир 2023

23.07 2023 в 18:00

темата за ДС никога няма да утихне,защото ДС не позволи да се ровичкат в антибългарските му мръсотии.Това е подла,гнусна и гадна структура,която съсипа всичко българско у българина и най-вече неговата родина!!! А те,ДС, са раковите клетки на обществото и изглежда че няма лек...БГ е обречена завинаги

1160

2

bursuk

23.07 2023 в 17:40

Агента Радев вика дръжте агента....

2415

1

Пустиняк

23.07 2023 в 16:40

До сега за ченгетата в България действащите агенти на ДС в политиката и Парламента не бяха проблем. Сега изведнъж назначеният за пРезидент от чужди спец служби Радев, внукът на бивш агент е проблем... Дръжте крадецът викна Радев!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!