Васил Терзиев: Не съм неблагодарен, все пак Борисов пусна глас за мен

Ще обявим война на графитите в София, каза новият кмет на София

OFFNews 10 ноември 2023 в 21:50 4530 1

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Васил Терзиев

"Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен". Това заяви новоизбраният кмет на София Васил Терзиев в отговор на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") бил неблагодарен.

След като гласува на втория тур, Борисов каза: "Съжалявам, че гласувах за Васил Терзиев. Така му предайте, щом така го е тълкувал, той е неблагодарен човек", заяви Борисов след като гласува на втория тур от местните избори".

Новият кмет на София коментира и думите на президента Румен Радев, който каза по негов адрес, че "човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си".

"Не би трябвало държавният глава да се занимава с кандидат за кмет и да изкаже такъв коментар", обясни Терзиев пред БНТ. 

Стана ясно и че новият кмет на София не би приел да е премиер.

"Споменът ми за 10 ноември е по-скоро неутрален спомен, защото бях само на 11 години. Родителите ми бяха ентусиазирани - чувал съм думи като перестройка, промяна", обясни Терзиев. 

Да приемат сметкоплана, да се направи бюджет, да се активира инспектората в борбата с преливащите кофи и да бъде обявена война на графитите в София - тези приоритети изброи новият кмет на София Васил Терзиев, който ще встъпи в длъжност в понеделник. Той обяви, че не може градът ни да изглежда като гето.

"Търсим надграждане и промяна на начина на работа в Столична община. Не ни притеснява обжалването на изборите от страна на Ваня Григорова, фокусирани сме по подготовката да влезем в управление", каза още Терзиев.

По-рано днес Административният съд София – град отхвърли искането на загубилата кметския вот в София Ваня Григорова и председателя и представляващ МК "БСП за България" Иван Таков за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК Столична, с което Васил Терзиев е обявен за кмет на столицата.

По думите му някои от ключовите инфраструктурни проекти трябва да бъдат довършени до края на годината.

Според него предизборната кампания е била трудна заради апатията на избирателите. "Хората отказват да гласуват и нямат доверие в политическата класа. Всичко се персонализира по махленски начин", коментира Терзиев.

Новият кмет на София обяви, че една от задачите заедно с екипа му е да се срещнат с всички директори на дирекции: "Да се запознаят подробно с проблемите в различните звена, да намерят решение и да се "отпуши" работата на общината".

По инициатива на Васил Терзиев двамата с Йорданка Фандъкова са се срещнали в сряда. "Г-жа Фандъкова се отзова. Запознах се с належащите проблеми. Поговорихме си за доста неща, свързани с администрацията", каза новият кмет.

Терзиев допълни, че "не отиват с лошо", а това, което ще търсят, е професионализъм във всеки човек.

Той постави въпроса защо казусът с машините се е поставил точно в петъка преди изборите.

"Трудно ми е да си представя г-н Божанов да е отправял заплахи към когото и да било. Бяхме фокусирани върху опазването на честността на вота. Прекалено много неща и разделят, а за да решим големите проблеми на обществото е необходимо съгласие", подчерта Васил Терзиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8769

2

flatko

11.11 2023 в 00:38

Не го знам дали е наследил лоши черти от родата си, предстои да видим. Но ме кефи как, също като Денков, с някакво бетонно спокойствие отвръща на цялата помия, която му сипват.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика