Васил Терзиев на балотаж срещу Вили Лилков, Хекимян и Григорова спорят за бронза

Временни резултати от анкетата на OFFNews

OFFNews 11 октомври 2023 в 07:27 9981 22

София
Статуята на Света София.

8926 души вече се включиха в анкетата на OFFNews "За кого ще гласувате за кмет на София". Допитването ни продължава до 16 октомври. 

Според временните резултати кандидатът на Продължаваме промяната, Демократична България и Спаси София Васил Терзиев води убедително. За него са гласували 44,99% или 4016 от читателите ни. Този резултат не е достатъчен за победа на Терзиев още на първия кръг, което означава, че кметът на столицата ще бъде избран на балотаж.

Втори по резултат за момента е представителят на Местна коалиция КОД Вили Лилков. За него са гласували 13,96% (1246).

За бронзовия медал в кметската битка се води оспорвана битка между кандидатите на ГЕРБ и на БСП. Антон Хекимян, който смени нюзрума на бТВ с партията на Бойко Борисов, получава 11,24% (1003 гласа). Червената синдикалистка Ваня Григорова пък среща подкрепата на 10,23% (913 души).

Останалите кандидати получават незначителна подкрепа в анкетата ни.

Анкета

резултати
Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

22

Джендо Джедев

12.10 2023 в 08:54

Merc,

Никой не иска да те накара да гласуваш за определен кандидат, споделяме си мненията тук. А аз правя и прогноза какво бъдеще очаква политическия пейзаж в България при положение, че вярвате в Дядо Коледа.

210

21

Merc

11.10 2023 в 21:26

Хора , гласувайте за когото си искате !
Аз изказах своето мнение и не искам да убеждавам никой в нищо , в което сам той не е убеден.
Имате глави на раменете си и се опитайте да ги използвате по предназначение.
Не виждам смисъл повече да дискутирам темата , тъй като всеки си има свои предпочитания и аргументи които , въпреки че ми е трудно да разбера , все пак уважавам.

345

20

Джендо Джедев

11.10 2023 в 20:50

Merc,

Пак казвам, с 22% няма как да стане нещо друго освен сглобка. А понеже българинът няма навика да е прагматичен и да избира по-малкото зло, винаги се нахендря на по-голямото. Да ви е сладко! Чакайте Михаля. Подсказка от мен: няма да го дочакате!

75

19

230 млрд баксов

11.10 2023 в 17:56

Merc
И мен това ме е яд, щото нямам един „Кимкооп“ зад гърба, да ми дадат офиси, логистика, консумативи, стартови заплати...и сега щях да съм с 250 милки в джоба... еех живот.

Най интересното е че "В тази интересна задруга блести и името на бившия лидер на БСП Михаил Миков.
Сигурен съм, че Мишката Михов чрез червената ДС бизнес магистрала е овладял позиции на американския софтуерен пазар и е ходатайствал американците да купят Телерик за 250 милки.
Тия неща без ДС не стават...да не ми ги разправят на мене.

17439

18

мнение от IP

11.10 2023 в 17:53

Merc, ей така се правят фалшивите новини. Малко истина, с добавка малко лъжа. Никой никога не е "признавал", че някой им е давал заплати. Напротив, плащали са си за счетоводството. Ползвали са регистрирана фирма и офис безплатно. И то само 3 години. Не са си приватизирали завод, пристанище и т.н., както много други, които все още са в парламента. И все още някой гласува за тях.

210

17

Merc

11.10 2023 в 15:44

230 млрд баксов

Към евентуалния сюжет с бащите офицери от ДС трябва да припомним и установените вече факти, публикувани в медиите - че „Телерик“ стартира като част от „Кимкооп трейдинг“ ООД, която се контролира от Георги Георгиев, баща на съдружника на Васил - Светозар Георгиев.
Те и двамата признават, че „Кимкооп“ им е дала офиси, логистика, консумативи, стартови заплати, а по-късно „Телерик“ се е отделил от нея.
Точно обаче в различните вариации на „Кимкооп“, която изгрява в бизнеса още в зората на демокрацията, се оказва, че Георгиев има доста интересни съдружници – Христо Димитров Караколев, офицер от ПГУ, Златко Златев – агент Карл, работил за Второ и Трето управление на ДС, Александър Трифонов, също щатен офицер на ДС, осветени под една или друга форма от Комисията по досиетата.
В тази интересна задруга блести и името на бившия лидер на БСП Михаил Миков. В случая става дума не просто за червена ниша, а за червена магистрала в бизнеса и овладяване на позиции.

75

16

230 млрд баксов

11.10 2023 в 14:59

Merc
тука не си прав, всички тия Ковачки , Черепа ,Гергов , Банев и Домусчиев са лапачи на държавна софра с едната ръка краде от държавата или унищожава конкуренцията с другата дава някакви кирливи заплатки и държи работниците си като роби. Това не са предприемачи а олигарси и по-скоро унищожават икономиката отколкото я развиват.
Случаят с Терзиев е коренно противоположен, става дума за истински предприемач, създава най-голямата айти фирма в България и след това я продава на американска компания.
Поинтересувай се и прочети какво е направил преди да си съставяш мнение.

210

15

Merc

11.10 2023 в 14:57

Джендо Джедев

Нямам навика да гласувам за по малкото зло. Хората грасуваха за Промяна , а получиха Сглобка. Това трудно се преглъща и прощава. За някой безгръбначното поведение на ПП ДБ сигурно е приемлива , но за мен не. Да , Пеевски сега управлява и пише Конституционните промени със съдействието на незнайно защо определилите се като "добрите" и "йористите" от ГЕРБ, а Христо Иванов се крие като мишок, иначе на протестите голям го вадеше. Който дава обещания , от които се отмята при първа възможност ме е загубил завинаги. Който вярва в Дядо Коледа нека да продължи да гласува за тези недоразумения. Да е жив и здрав и дано доживее Промяната.

345

14

Джендо Джедев

11.10 2023 в 14:10

Мерс,

Дай да видим от колко % са се смъкнали на 22. 26? Истината е, че никога нямаха самостоятелно правителство, нито сериозно мнозинство в парламента. И като почнаха да мътят водата на статуквото, от ГЕРБ, ИТН и БСП ги бламираха. The End!. Е, докато чакате да ви се яви някой ангел белоснежен, та да гласувате за него, ще се радвате на Боко и на Пеевски. Свиквай!

210

13

Merc

11.10 2023 в 13:54

230 млрд баксов

И какво му е дясното на Терзиев ? Аха , бил предприемач. Ти да видиш ! Ами той Ковачки , Черепа ,Гергов , Банев и Домусчиев също са предпиемачи и сигурно това ги прави автоматично "десни" !?
Мислете , бе хора ! След 1989 Номенклатурата и децата им завзеха икономическата власт. Сега искат и политическата.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки