Външно готово да съдейства на САЩ за по-нататъшното разкриване на Пеевски, Божков и Илко Желязков

OFFNews 02 юни 2021 в 19:49 2475 3

Външното министерство на България е готово да съдейства за по-нататъшното разкриване на Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков и останалите с наложени санкции от Държавния департамент на САЩ.

В позиция, изпратена до медиите, министерството заявява, че върховенството на закона е в основата на демократичния процес на всяка правова държава.

Ето и цялото становище на МВнР:

"Във връзка с оповестена от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона „Магнитски" спрямо български физически и юридически лица МВнР заявява:

Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет.

В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диалог. По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред. В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

2

Любомир Димитров

02.06 2021 в 22:21

А Екатерина Полувелика защо мълча досега като бит ... ?!

1806

1

Nick Ivanov

02.06 2021 в 21:48

Тъй, тъй...търчат от Външно да завъртят една наслюнчена френска на чужда държава? В какъв съд е доказана корупцията на тия български граждани? Щото досега единствените подобни санкции бяха против съдията, "пуснал" русофила Малинов?
 
X

Да помогнем на украинските деца!