Външният министър на Украйна поздрави Петков. Призова ПП да има политическа роля за защитата на Европа от Путин

OFFNews 01 ноември 2022 в 11:44 3039 5

Архив

Снимка Министерски съвет

Кирил Петков и Дмитро Кулеба по време на посещението му през април

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба изпрати поздравителен адрес до съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, в който призовава ПП да има политическа роля във вземането на решения, нужни за защината на Европа от Путин.

В писмото, разпространено от пресцентъра на ПП, той поздравява кабинета "Петков", който не пестил усилия, за да помоге на Украйна да се защити от руската агресия.

"Спомням си отличното ни сътрудничество по време на Вашия мандат като министър-председател на България. В сложни политически обстоятелства Вашето правителство не спести усилия, за да помогне на Украйна да се защити от руската агресия. Дълбоко оценявам и колко бързо и топло прегърнахте украинците, които търсеха подслон в България. Тъй като войната продължава, се надявам новите парламент и правителство на България да вземат решения, които са нужни за защитата на Европа от Путин, и разчитам на вашата политическа роля в тези усилия", пише още Кулеба. 

Писмото идва в навечерието на гласуването на проекторешенията за военна помощ за Украйна. 

Първите задачи на комисиите в НС: Хартиената бюлетина и военната помощ за Украйна

Утре, по време на първото заседание на новосформираните парламентарни комисии по отбрана и външна политика, ще се разгледат двете проекторешения за военна помощ за Украйна - на ГЕРБ-СДС и на "Демократична България". В 47-ото НС партиите не успяха да стигнат до консеснус и приеха компромисно решение за военно-техническа помощ. Развръзката по казуса ще бъде утре, осем месеца след началото на войната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

4

AntiZ

01.11 2022 в 22:04

еродебила е почитател на аналната любов зад (и в) скринове. Това на сточна гара ли го прихвана, бе, дебил? И не си остап бендер, а си най-тъп полезен идиот! Дори за копейки не ставаш.

936

2

escrin

01.11 2022 в 14:31

Ехаа, евроазитец, ти си бил поет ве, льольо :) Глей ква рима си барнал, ашколсун бе, руски турчине. Напиши едно и за Данчо Ментата, да видим как ще го докараш.