Валери Симеонов стана зам.-шеф на парламента, ДПС напусна залата

OFFNews 20 ноември 2019 в 09:53 3804 2

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на парламента. 

„За“ избора му гласуваха 118 народни представители, „против“ бяха 6, още толкова се въздържаха и предложението бе прието.

Проектът на решение е внесен вчера от съпредседателите на ПГ на „Обединени патриоти“ и бе включен днес в дневния ред на Народното събрание.

При обявяването на точката ПГ на ДПС напуснаха пленарна зала и не участваха нито в дебатите, нито в гласуването. 

"Стигна се до безчестие да бъде предложен за зам.-председател на Народното събрание един провалил се вицепремиер", заяви депутатът от "Атака" Павел Шопов. Симеонов става зам.-председател на НС на мястото на Явор Нотев от "Атака", който трябваше да освободи поста, след като представителите на "Атака" бяха изключени от групата на патриотите и загубиха правото да заемат шефски места в НС.

Поведението на "Атака" и ДПС спрямо кандидатурата ми за зам.-председател на Народното събрание е един вид номинация, коментира в кулоарите на парламента Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

20.11 2019 в 13:52

Ние сме уникална държава!!! Вицепремиер подава оставка заради просташко и обидно изказване и става зам. председател на парламента. Шефът на комисията за борба с корупцията подава оставка заради далавера с тераса и става консул в Испания. Виждали ли сте как лайната все плуват отгоре?

3910

1

Georgi Gracata

20.11 2019 в 12:02

Принципно колата върви папред но когато пътищата са криви, задните колела стават предни,докато се открие прав път.