Валери Симеонов: Ресторантите и заведенията трябва да отворят на 4 февруари

НФСБ пак ще е в коалиция с ВМРО и други патриотични организации

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2021 в 12:05 2407 0

Ресторантите и заведенията трябва да отворят на 4 февруари. Това каза в Бургас зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Според него връщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училище е много по-рисково от отварянето на кафенетата и обектите за хранене.

В училище децата поддържат по-близки отношения, докато в заведенията се спазва дистанция, каза Валери Симеонов.

"Няма как да се прехвърли заразата, при положение че е спазена дистанцията между масите и заведението е на 50%. Рискът е много по-малък от една учебна стая. От тази гледна точка смятам, че искането на ресторантьорите са основателни", добави той, цитиран от БНР.

Според Симеонов обаче не така стоят нещата за дискотеките и нощните клубове.

"Там категорично не трябва да се допуска отваряне. Обикновено там се употребява в по-големи количества алкохол, падат задръжките, страховете. Младите хора общуват, танцуват, прегръщат се. Всичко това би способствало за бързото разпространение на заразата", смята националистическият лидер.

На предстоящите парламентарни избори НФСБ отново ще бъде в коалиция с ВМРО, каза Валери Симеонов. По думите му форматът на патриотична коалиция е успешен и може да бъде разширен с участието на още партии с патриотични програми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови