Валери Симеонов предлага третото дете да е "дете на държавата"

OFFNews 06 юли 2017 в 09:53 35549 15

Валери Симеонов

Акцент в демографската стратегия на правителството трябва да е стимулирането на раждаемостта и насърчаване на тридетния модел, за да се увеличи прирастът на населението, заяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. В момента се разработва стратегия за демографско развитие, в която ще бъдат записани конкретни дългосрочни мерки.

Третото дете трябва да бъде дете на държавата, тя изцяло да поеме издръжката му, каза Симеонов. Това обаче не се отнася за четвъртото, петото и т.н., за да не се получи обратен ефект - на висока раждаемост сред малцинствата. Ако някой реши да има повече от три деца, то нека е, защото е преценил, че има възможност да ги обезпечи и отгледа, каза още Симеонов.

Вицепремерът се спря и на темата с ромските гета, актуална покрай напрежението в Асеновград. Според него във всяко гето трябва да има полицейско управление. Подпомагането на малцинствата с помощи пък трябвало да е само срещу труд. Симеонов изчислил, че ромите имат право да се ползват от над 24 вида социални помощи - майчинство, за новородени, за първокласници, за отопление и т.н. "Всичко това създава едни нетрудови доходи, което не насърчава приобщаване. Държавата ги храни и  ги гледа, а те влизат в престъпния контингент. Защото гетото е порочната форма на престъпна съпротива срещу интеграция.", посочи той. Според него, за да се съхрани българската нация, това трябва да престане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

13

neverland

10.07 2017 в 09:16

#helle
А средства, организация, контрол...Ще се справи ли тълпата с всичко това?

17439

9

мнение от IP

06.07 2017 в 18:14

Ми аз ще участвам направо за третото дете :):)

20699

8

Новак

06.07 2017 в 15:15

Дали пък Симеонов не е замислил някаква схема за изкарване на пари от тази идея? Я детски мебели ще продава на държавата, я някаква друга далаверка. То оградата с Турция все някога ще се направи - след това пак трябва да капе от някъде.
Иначе се нагледахме на хвърлянето на "патриотични" и необмислени идеи. Какво означава "да поеме издръжката"? Те детски градини не могат да осигурят за децата та ще ги издържат! Училищата са пълна скръб. Вижте училищните дворове. Има населени места без училища.
Същата работа като наборната служба - безсмислени глупости.