Валери Симеонов: Отивам при Борисов, няма да подам оставка

Майките показват децата си навън, защото те са видимо увредени, обясни вицепремиерът

OFFNews 24 октомври 2018 в 07:57 10934 3

Отивам на среща при премиера Бойко Борисов, не можем да отидем и да извадим от къщи Волен Сидеров, за да дойде на коалиционен съвет. Не очаквам нищо, всичко е възможно, заяви вицепремиерът Валери Симеонов по БНТ. 

Той отново заяви, че няма да се извини на майките за думите си "кресливи жени с уж болни деца", защото никой не иска извинение, а оставка. Няма да подам оставка, категоричен бе Симеонов.

Не подлагам на съмнение това, че децата са болни - те не са болни, увредени са, видимо е, обясни Симеонов. Но аз не знам с какво майчинско чувство държат тези деца навън, някои от тях са с тикове, имат физиологични нужди, подчерта Симеонов. Смятате ли, че нормален човек ще каже обратното на това, което вижда. Аз питам, защо тези майки не се грижат за тях, уточни Симеонов. 

Според него майките имат и друг избор, освен да протестират, като показват децата си на улицата - да водят нормален диалог чрез представители на организациите. 

Много пъти съм се извинявал, включително и в тази година и половина. Тълкуването от сутрин до вечер на моите думи обаче не е редно. Ако имаше как да бъда обесен в Министерски съвет, това щеше да е най-добре за тях, каза още Валери Симеонов. 

Тези, които всяка вечер ги виждаме там по 100-200 човека са много по-малко от хилядите, които са гласували за мен. Не мисля, че на уличен натиск, трябва да се отговаря с уличен натиск", заяви вицепремиерът. "Не са само майките, които имат нужда от средства. Има и други, които са в тежко и неравностойно
състояние", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

24.10 2018 в 08:59

Идеята с обесването не е лоша, но е достатъчно да млъкне и да се махне.

17439

1

мнение от IP

24.10 2018 в 08:53

Доводите са му точно като на Орешарски. А на протеста имаше човек, гласувал за него. Гласувалите не са го упълномощавали да се изявява като простак. И става все по-нелеп и жалък. Не му ли е ясно на тоя....че майките са там от отчаяние? Ако институциите работеха, кой щеше да излиза на улицата?! Ако аз бях на мястото на тези майки, гневът ми щеше да стане разрушителен. Гаврата тапигьозът я продължава..