Валери Симеонов: Има пропаст в правителството

ОFFNews 24 януари 2018 в 21:00 10269 2

"Има пропаст в коалиционното правителство по отношение на кадрите", заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред радио "Фокус" днес.

Той каза, че има браншове и цели сектори, в които патриотите нямат присъствие и по този начин не могат да упражняват контрол на взиманите решения.

Симеонов даде за пример енергетиката.

"Лично аз ще кажа, че неблагополучията в определени сектори се дължи само на ГЕРБ. Ще ви дам пример, който поставих вчера на политическия съвет, но за съжаление нямаше време да бъде обсъден. В енергетиката няма почти никакви присъствие на Обединените патриоти. В енергетиката продължават да съществуват корупционни схеми, за които съм подал сигнал. Един от тях е случаят с фалшивия търг за купуване на варовик от държавната ТЕЦ „Марица изток“ II, за който съм подал сигнал в прокуратурата, но това е само щрих от картината. Аз бях много шокиран да науча, че в момента се извършва смяна на управителния съвет на най-печелившото предприятие в България - Енергийния системен оператор. Това е предприятието, което генерира годишни печалби от порядъка от 0,5 млрд. лв. Сменя се управителният съвет без да има каквато и да било консултации с коалиционния партньор“, каза Симеонов.

Той допълни, че не поема отговорност, какво ще стане в Електроенергийния системен оператор. Вицепремиерът уточни, че е уведомил за случая премиера Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!