В Смолянско плашат: Няма да има дърва, ако не сме на власт

OFFNews 24 юни 2021 в 10:56 2211 0

Стефан Сабрутев

Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че в някои населени места в Смолянска област се оказва безпрецедентен натиск върху обикновения български гражданин. Ако някой отиде в горското стопанство да си закупи дърва за огрев, всичко това се използва за натиск върху него, което е позорно явление, каза Рашков. 

Днес областният управител на Смолян Стефан Сабрутев каза, че "ежедневно постъпват сигнали от различни краища на областта за натиск и за използване на служебно положение на различни държавни служители”.

Сабрутев даде и конкретен пример. „Държавен служител притиска и заплашва свои подчинени или ползватели на услугата, че ако дадена партия не е на власт, те няма да получат дадената услуга”, посочи областният управител. Той не каза името на политическата сила, която е на власт. 

„Знаете, че в Смолят дървата са важен фактор за отопление за зимата, особено в малките населени места. Хората обаче получават информация, че ако дадена политическа сила не е на власт, те повече няма да получават дърва. Общественото мнение се манипулира и хората са притискани по този начин”, допълни той.

„Това не е купуване на гласове, но живеещите в едно малко населено място се притесняват и ги е страх. Това не се случва за първи път от тези избори. То се случва по принцип през последните години на всички избори”, категоричен бе Сабрутев.

По думите му случващото се доказва трудно, защото хората не искат да говорят и ги е страх, но въпреки това подават сигнали.

„Извършва се проверка по тях и когато дойде време се уведомяват и органите на реда”, посочи областният управител на Смолян

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!