В СДС се изключват, докато опразват сградата на Раковски 134

Преди избора на ново ръководство на 12 март изгониха 4 областни организации

OFFNews 21 февруари 2022 в 09:55 5118 2

СДС ще избира ново ръководство на 12 март. Националният съвет официализира изключването на 4 областни организации – в Бургас, Кюстендил, Сливен и Разград, а сините напускат сградата на "Раковски" 134. 

"Реално става въпрос за отстраняване на неудобния глас вътре в СДС преди националната конференция, която светкавично беше свикана за 12 март. Очевидно се бърза, за да може, докато се решат въпросите, свързани с членството на може би 25% от делегатите на тази конференция – четирите области, да се стигне до служебна победа", заяви Дончо Златев по БНР. 

Дончо Златев открои още липсата на доверие от страна на седесарите и на десните хора към политиката, която води СДС. По думите му красноречив е сривът от 40 000 преференции до 13 000 за кандидати на СДС само за година. 

Златев изрази надежда, че „здравите сили в СДС ще вземат връх“, защото „това е партията, която промени България и тя не заслужава подобни сцени, подобни хора, които чрез апаратни ходове се опитват да разчистят всички инакомислещи“. Почти всички от тези организации, които сега са изключени, на местни избори са спечелили самостоятелно, с марката СДС, каза още Златев. 

Той е на мнение, че ако се налагат наказания, те следва да се налагат на отговорни лица, а не да засягат обикновените членове.

Златев нарече още "скандална" новината, че партията напуска помещенията на „Раковски“ 134 в София заради ремонт. "Отсега ръководството знае, че не е вярно, сградата ще бъде ремонтирана, но СДС изобщо няма да се върне там. Това може да се счита като най-големия „успех“ на председателя Румен Христов – загубата на дома на седесарите, на храма на демокрацията – „Раковски“ 134.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови