Лидерът на СДС Кърджали: Не може да ме изключват ченгета и деца на комунисти. Структурата напуска

Борисов знае повече от всякога, че не може да заложи на куци коне като вас, пише Дора Христова

OFFNews 17 декември 2021 в 11:29 38838 5

Областната организация на СДС в Кърджали напуска партията. Това е обявила председателката Дора Христова вчера пред колегите си от страната.

Като потомка на убит от комунистическия режим вуйчо, не могат да ме изключват ченгета и деца на комунисти. Цялата организация, макар и малка, напускаме. Няма да изпратя списъци, няма да внеса членския внос, защото не помогнахте да запазя клубовете на СДС. Знамената на СДС и БЗНС Кърджали са в дома ми. Моят дом е офис. Сами си финансираме кампанията за местни избори, а за другите не ни допускате", категорична е Христова.

Миналата седмица стана ясно, че ръководството на СДС е взело решение да отстрани четири от областните структури на партията - Бургас, Кюстендил, Сливен и Разград. Формалният повод е, че не е платен членски внос. 

Сред "самоизключените", според главния секретар на СДС Илия Лазаров, са кметът на Кюстендил Петър Паунов, който е избиран 4 пъти за кмет на областния град, председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, който е и регионален представител на СДС за Югозападна България, заедно с цялата група от 5 общински съветника на СДС в Дупница, заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Станимир Апостолов и колегата му Дончо Златев - регионален представител на СДС за Югоизточна България и общо над 20 общински съветника на СДС от Кюстендил, Бургас и Сливен. 

Неформалният повод за отстраняването е, че именно тези области поискаха оставката на Румен Христов и цялото ръководство.

Това е началото на края Ви! Борисов знае повече от всякога, че не може да заложи на куци коне като Вас. Днес не му трябват такива, които изключват, а такива, които ще му носят принадена стойност. Затова - към главсека- това е най-грешният ход в живота ви. Оставам вярна на СДС и всички приятели, които уважавам - не унивайте, сини хора", завършва Христова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

5

pisnamiotmutri

20.12 2021 в 14:59

СДС отдавня нямаше преди десетина години имаше само един член и ГЕРБ и ДПС инвестираха в него заради бранда - да стои до партия на мафията и да им придава дясно като ЕНП за да не се пречка с майка им БКП

9018

3

Em Em

17.12 2021 в 19:13

Това СДС няма нищо общо с истинското СДС.
Днешното СДС трябва ритулно да се саморазпусне, ако има все още някакъв достоен човек вътре.

9030

2

Ivan Terziysky

17.12 2021 в 15:29

Д-р Тони Филипов пишеше: на един провален политик, позабравил да си тръгне, трябва да му се прави панихида, да му се палят свещи, та да се сети.
Горкото сдс! Румен христовци се сбиха с Божидар лукаревци преди 4 години на конференция, защото СДС на Лукарски било пристанало на Борисов. Те (Р.Христов) нямало да правят така. И изпълниха обещанието, цели 2 месеца СДС не беше с герб. И после му направиха фелацио.