В последния си работен ден депутатите ще работят до късно, КПКОНПИ не е в дневния ред

Ружа Райчева Последна промяна на 29 юли 2022 в 10:24 2249 1

.

Снимка БГНЕС

.

В последния ден на работа на 47-ото Народно събрание депутатите гласуваха промени в дневния ред, отмениха парламентарния контрол и приеха в края на деня всяка парламентарна група да направи декларация, която ще се предава на живо по БНР и БНТ. 

В залата днес се регистрираха 132 народни представители. Депутатите ще обсъждат предложения за множество законови промени като за последно: в Закона за устройство на територията, две ратификации - едната на проекти с Европейската инвестиционна банка, другата за партньорство с Международната банка за възстановяване и развитие, промени в Закона за здравето, свързани с дистрибуцията на райски газ, промени в бюджета на НЗОК, изменение на гражданския кодекс. 

Народните представители гласуваха "за" и да има първо гласуване на законопроекта за промени в Закона за обществените поръчки.

След бързото първо гласуване на законопроекта за промени в Закона за устройство на територията, депутатът от "Демократична България" Владислав Панев поиска 15 минути почивка от името на парламентарната си група. След почивката обаче не се проведе второ гласуване и така промените в крайна сметка не бяха приети. 

В дневния ред не влезе обсъждане на Законопроекта за противодействия на корупцията, внесен от "Продължаваме промяната", който предлага промени в устройството на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-490

1

EA Trash

29.07 2022 в 12:53

Днес ще се правят бели, съдейки по завишената задокеанска тролска активност по новинарските сайтове. Мобилизирани са като за последно...