В последната си работна седмица: Депутатите регламентират частните линейки

OFFNews 04 март 2021 в 07:53 1777 0

Народното събрание ще обсъди окончателните промени в закона за автомобилните превози, с които се предвижда частните линейки, които работят извън обхвата на спешната помощ, да подлежат на законова регулация и контрол.

В седмичната програма на парламента влиза за обсъждане и проектът на БСП за руската ваксина „Спутник V“. 

Със законопроекта на „Обединени патриоти“ се цели регулиране на медицинския транспорт, който според вносителите, е основно в сивия сектор, в който липсва медицински екип и оборудване. Целта е пресичане на злоупотребите с цените на предлаганата услуга и въвеждане на правила. 

Промените предвиждат „Автомобилна администрация“ да води и поддържа регистър на лицата, които превозват болни и ранени. Въвеждат се и редица изисквания като задължителни застраховки, изисквания за финансова стабилност, диспечерски пункт и експлоатационен център.

В дневния ред на парламента е и второто четене в закона за отбраната и въоръжените сили, с които се създават две нови командвания на оперативно ниво в състава на Българската армия – Командване за логистична поддръжка и Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана, съобщи БНР. С новите текстове се разширяват и правомощията на началника на отбраната.

В последната работна седмица преди предизборната ваканция на Народното събрание депутатите ще обсъдят проектa на решение на БСП, с който се настоява правителството да започне преговори с Русия за доставка на ваксината „Спутник V“. Предложението е точка първа за утрешното петъчното пленарно заседание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!